Engel van Dankbaarheid - PinksterenDe Engel van Dankbaarheid heeft de leiding over het christelijke feest Pinksteren.

Dit is de viering van het geschenk van de uitstorting van de Heilige geest over Jezus discipelen, die dan de apostelen van het nieuwe geloof worden. We danken op dit feest voor de herscheppende macht van Gods liefde in de wereld.

 

Het christelijke Pinksteren (Vijftigste dag in het Grieks) komt overeen met het joodse Wekenfeest dat op de vijftigste dag na Pascha valt. Toen de discipelen zich in Jeruzalem voor dit feest hadden verzameld, daalde de Heilige geest op hen neer in tongen van vuur, veranderde hen in de Kerk van God en droeg hen op het woord van God over de wereld te verspreiden. Pinksteren is na Pasen het belangrijkste feest voor de christenen en staat bekend als de ‘geboortedag van de christelijke kerk’.

Door het ontvangen van de Heilige geest raakten de discipelen in extase en begonnen ‘in tongen’ te spreken.

Ze vonden de juiste communicatievaardigheden om alle aanwezigen in hun eigen taal toe te spreken en de moed om gevaar te trotseren bij het verspreiden van de Boodschap. Dit feest herinnert ons aan de macht van verandering en transformatie. In deze tijd van het jaar schiet de natuur uit en bloeit alles op in een alchemistisch proces dat de transformatie van de levensenergie bevat.

De levenskracht is stevig verankerd in de aarde. We zijn getuige van de veranderingskracht en danken God voor het wonder van het leven dat ons draagt, doet groeien en ontwikkelen.

 

Meditatie

 

Maak in gedachten een lijst met dingen waar u dankbaar voor bent.

U kunt beginnen de mensen in uw omgeving die u liefhebben en steunen te bedanken. Hun gebeden voor uw gezondheid en geluk zijn van belang voor uw welzijn en gemoedrust in overgangstijden. Uit uw dankbaarheid voor de liefde die u steunt en aan de mensen die in u geloven en aan ‘uw kant’ staan.

Wees ook dankbaar voor de mogelijkheden die u hebt om u vrijelijk te uiten, en voor uw gedachten, gevoelens en creatieve expressie.

 

Gebed

 

Heilige Engel van Dankbaarheid, herinner ons er steeds weer aan dat wij de Schepper danken voor ons leven. Laat onze gebeden de schoonheid, overvloed, zorg en koestering erkennen die ons iedere dag worden geschonken.

Laat ons onze zegeningen tellen en de Goddelijke Genade die onze gebreken aanvaardt en ons onvoorwaardelijk liefheeft, danken

Amen.

 

 

Bron: Het Engelencalendarium 


Laat gerust een reactie achter...

Reactie schrijven

Commentaren: 0