Hemelse Verhalen

Innerlijke gids
Hemelse Verhalen · 09. mei 2022
Een nieuwe dag is aangebroken. Een jonge vrouw zit aan de keukentafel met een kopje thee en een beschuitje. Ze kijkt naar buiten en ziet dat de zon al op begint te komen. Het zal een warme dag worden. De vogels beginnen te zingen en de wereld wordt langzaamaan wakker. Naast haar op de keukentafel zit de poes te spinnen terwijl zij haar aait. Ze geeft kopjes terug, dat lieve beest. Weer kijkt de jonge vrouw door het raam naar buiten.

Een eigen wereld
Hemelse Verhalen · 09. mei 2022
Lang geleden woonde er in een klein dorpje een lief meisje. Ze was niet ouder dan een jaar of zes en ze was een mooi en schattig kind. Het was een stil meisje en iedereen die haar zag keek altijd een beetje vreemd naar haar. Waarom iedereen dat deed, begreep het meisje zelf ook niet. Het wereldje waar ze graag ik leefde, was die van haar eigen fantasie en ze was daar ook vaak te vinden.

Laatste berg beklimmen
Hemelse Verhalen · 09. mei 2022
Ze had haar leven achter zich gelaten. Ze had geen pijn meer en het verdriet was voorbij. Ze had alles ervaren wat ze uitgezocht had voor dit leven en dit leven was nu bijna klaar. Voor haar stond een grote berg en de vrouw keek omhoog. Grote steile trappen gemaakt van steen lieten haar een grote hoogte zien.

Een nieuw leven
Hemelse Verhalen · 09. mei 2022
Langzaam gingen haar oogjes open. Een klein meisje lag in de armen van haar moeder. Ze zag nog niet veel, alleen wat licht en donker. Ze was zojuist geboren. Het kleine meisje was zich bewust van wat er zojuist had plaats gevonden. Ze had haar zieltje in dit kleine omhulsel gelegd en ze zal nu als mens door het leven gaan.

Onder de walnotenboom
Hemelse Verhalen · 08. mei 2022
Er was eens een klein lief meisje en ze zat onder een walnotenboom. De zon scheen en de wind blies de warme zachte wind door haar lange blonde haren. Het was een stralende dag. De wolken die langsdreven leken op kleine wollen schaapjes. Het meisje moest er om lachen.

Het huilende meisje
Hemelse Verhalen · 08. mei 2022
Op een dag was er in een ver land, hier heel ver vandaan, een klein meisje en dit kleine meisje was verdrietig. Ze huilde de hele dag en ze kreeg van iedereen die ze tegenkwam een zakdoek. Het was niet zomaar een zakdoek die ze dan kreeg. Nee, ze gaven haar de mooiste zakdoek die ze maar hadden. Met deze zakdoek droogde ze dan haar tranen, snoot ze haar neus en huilde dan weer verder.

Hemels feest
Hemelse Verhalen · 08. mei 2022
Ze zon was bijna onder, een jonge dame stond op haar waranda en keek naar het weidse landschap. De uitgestrektheid was magische nu de zon bijna onder was. Er was geen enkele huis of boom in de weide omtrek te zien en het voelde of ze alleen op deze wereld was.

Leven vanuit angst
Hemelse Verhalen · 08. mei 2022
“Meester?” vroeg een leerling. “Ik zie zoveel verdeeldheid op de aarde, wat gebeurt er als niemand meer aardig is tegen elkaar?” De meester keek zijn leerling bezorgt aan. “Dat is een goede vraag mijn kind. De verdeeldheid komt, omdat iedereen zijn eigen mening belangrijker vindt dan die van de ander. Geen mens is gelijk hier op aarde.

Lichtwerker
Hemelse Verhalen · 08. mei 2022
Op een mooie dag zat een meisje voor het raam en keek naar buiten. De zon scheen heerlijk en de bloemen die ze buiten zag stonden allemaal in bloei. Er fladderden vlindertjes langs het raam en ze kon verstaan wat de giechelende beestjes zeiden. Ze hadden zo’n lol en genoten zo van het heerlijke weer.

Intens dankbaar
Hemelse Verhalen · 08. mei 2022
Een vrouw zat voor het raam, ze keek naar buiten. Haar gedachten gingen terug naar een paar dagen geleden. Ze dacht dat ze alles wel had meegemaakt en dat ze alles wel had gezien. Ze had veel geleerd en veel afgeleerd de afgelopen jaren. De jaren waren moeilijk, soms te zwaar, maar ze had ze allemaal doorlopen en er was rust in haarzelf gekomen.

Meer weergeven