Winterverhalen

De Sneeuw Koning (Kerstverhaal)
Winterverhalen · 01. december 2022
Wanneer kleine Sanne wakker wordt, kijkt ze meteen door het raam naar buiten. Het had gesneeuwd, en een dik pak sneeuw bedekte de wereld voor haar. Snel sprong ze uit haar bedje, deed haar pantoffeltjes aan, en rende de trap af naar beneden. “Mama! Mama!, het heeft gesneeuwd!” Moeder die in de keuken stond glimlachte. “Ja mijn kind, ik heb het gezien.”

Kan het maar altijd vrede zijn (Kerstverhaal)
Winterverhalen · 01. december 2022
Het is koud, en de wind blaast om zijn gezicht heen. Zijn vingers zijn blauw van de kou, en zo nu en dan probeert hij ze warm te blazen. Gebogen loopt hij wat heen en weer om niet te veel op te vallen. De avond begint langzaam in te vallen. Hij kijkt naar de eerste sterren die langzaam tevoorschijn komen en hij zucht. Waarom moest hij naar het front, waarom moest hij zijn gezin achterlaten, waarom is er nog steeds oorlog?

Een kerstgroet voor iedereen
Winterverhalen · 27. november 2022
Het is vroeg en een klein jongetje was net wakker geworden. Hij keek uit het raam en zag dat het heeft gesneeuwd. Snel deed hij zijn pantoffels aan en rende naar beneden. Het was nog een beetje schemer buiten en de kerstboom stond te pronken in de woon kamer. Hij rende naar de boom, en ja hoor, de Kerstman is langs geweest. Hij kon niet wachten tot hij de cadeaus uit mocht pakken. Langzaam aan komen ook vader en moeder de trap af.

Het werd stil op kerstavond
Winterverhalen · 27. november 2022
Het is kerstavond en een oude man keek uit zijn raam. Hij keek over het plein dat voor hem lag. In het midden van het plein stond een grote kerstboom met wel duizend lampjes. Ze zijn er zeker drie dagen mee bezig geweest om die boom op de juiste plaats te krijgen en om haar te versieren. Ook de winkels rond het plein waren versierd met de prachtigste kerst versiering en overal brandde lichtjes, behalve bij één winkeltje. Dat was het winkeltje van zijn beste vriend.

Lichtfeest zonder grenzen
Winterverhalen · 27. november 2022
Het was een warme en zomerse dag en een meisje liep door de open velden. Boven op een heuvel bleef ze staan en keek over de wijde werelden uit. Overal waar ze keek zag ze prachtige mooie bomen met een dik bladerdak, en velden vol met klaprozen. Het was een schitterend gezicht en het meisje bedacht, om hier verder de dag door te brengen. Ze legde een kleedje op het gras neer en pakte uit haar rugtas een appel en een flesje water.

Sinterklaas & Nostalgie
Winterverhalen · 20. november 2022
Een vrouw staat voor het raam en staart naar buiten. Het is koud en de bladeren vallen van de bomen. Dit is de mooiste tijd van het jaar, alles is dan zo gezellig en zo knus. Opeens komt er een herinnering bij de vrouw omhoog borrelen en ze glimlacht. Ze denk aan vroeger, hoe alles zo anders was. De tv kende nog maar twee zenders, en als Sinterklaas in Nederland aankwam zat je met zijn allen voor de buis. Moeder had dan warme chocolademelk gemaakt en er was taaitaai en blokken speculaas.

Niet meer eenzaam op kerstavond
Winterverhalen · 10. mei 2022
Het was lang geleden, maar hij dacht er telkens aan terug. Hij kon er niets aan doen. Zijn gedachten gingen keer op keer terug naar het verleden. Een oude man stond voor het raam en keek over de verlichte straten. Het was inmiddels donker geworden. Hij was nog niet aangekleed, omdat hij de hele dag in zijn pyjama had doorgebracht.

Zelfgemaakte kerstdeken
Winterverhalen · 10. mei 2022
Een vrouw kijkt uit het raam naar buiten. Het is koud, de wind is guur en de kachel zorgt dat het binnen in haar huisje lekker warm is. De vrouw is eenzaam, ze is alleen en soms voelt ze zich zo vergeten. De vrouw kijkt weer door het raam naar buiten en mijmert wat. Haar gedachten gaan terug naar een aantal jaren geleden.

Zwerven op kerstavond
Winterverhalen · 10. mei 2022
Het was bijna kerst. De dagen werden korter de nachten werden langer. Een eenzame oude man strompelt door de oude binnenstad. Hij had twee verschillende schoenen aan, met daarom heen stevig plakband gebonden. Dit had hij gedaan om ze bij elkaar te houden en tegen de scherpe kou die naar binnen wilde dringen. Zijn jas was dik, maar hier en daar zag je een scheur van slijtage.

Sneeuwpret
Winterverhalen · 09. mei 2022
Het is koud. Een jongen kijkt uit het raam en ziet de sneeuwvlokken op de grond vallen. Hij is verdrietig en huilt zachtjes terwijl hij naar buiten kijkt. Hij was niet uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van zijn beste vriendje. Tenminste, hij dacht dat het zijn beste vriendje was. Hij kon het niet bevatten wat er zich voor hem had afgespeeld. Elke dag ging hij blij naar school.

Meer weergeven