Hemelse Verhalen

Wij zijn Sterrekinderen
Hemelse Verhalen · 27. juni 2023
Wanneer de maan aan de horizon verschijnt en de jongen naar de opkomende sterren kijkt, ziet hij dat een aantal sterren zijn aandacht trekken. Het is een groep van grote en kleine sterren die hun stralen sterker laten zien, naarmate het donkerder wordt. De jongen vond het heerlijk om ‘s avonds naar de sterren te kijken. Het maakte dat hij zich nietig voelde en hij vroeg zich dan vaak af wie wij als mens eigenlijk zijn.

Eén met Moeder Aarde
Hemelse Verhalen · 07. juni 2023
Zodra de eerste zonnestralen over het land heen dwalen wordt een jonge vrouw wakker. Ze kijkt uit het raam en begint te glimlachen. Ze vind het fijn als de zon schijnt en dat ze dan haar dagelijkse rituelen kan doen. Als het regent is de energie weer heel anders. Niet dat die dan minder mooi is, in tegendeel, maar de zon verwarmt en laat een stille zachte vorm van liefde achter.

Watervlinder
Hemelse Verhalen · 11. maart 2023
Wanneer de zon onder gaat en alle kinderen naar bed moeten, mag een klein meisje nog heel even opblijven. Ze mag vanavond samen met haar vader naar buiten. Vader had twee ligstoelen buiten neergezet, en twee dekens om warm te blijven. “Zullen we nu naar buiten gaan?” vroeg hij aan zijn dochter, “trek je jas maar alvast aan.” Moeder pakte haar warme jas, sjaal, muts en wanten. Het zou een koude nacht worden. Opgewonden van blijdschap liep ze achter haar vader aan naar buiten.

Doopfeest in de Hemel
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
Een vrouw kwam uit haar huisje. Ze had deze zelf uitgezocht nadat ze hier naartoe was gekomen. Het huisje leek op het huisje waar ze eerst woonde in de grote stad, maar nu had ze een grotere tuin en geen naaste- en bovenburen. Ze had een klein huisje uitgezocht dat genoeg was voor haarzelf, want in de Hemel had ze tenslotte weinig nodig. Ze hoefde maar aan iets te denken en het was er al. Ja, in het begin vond ze het nog een beetje raar.

Nieuw Hemels begin
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
Wanneer een Engel Zomerland in loopt treft hij iets aparts aan. Hij kijkt eens goed en ziet een heel klein meisje, zittend op een steen en het huilt. In Zomerland had hij nog nooit een kindje zien huilen. Nee, hier was het altijd fijn. De Engel liep naar het meisje toe en vroeg: “Wat is dat nu mijn kind? Waarom huil je zo?” Het meisje keek met grote betraande ogen naar de Engel op en zei heel zachtjes: “Ik ben zo bang.”

Wereld achter de sluiers
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
“Mama?” een klein meisje kijkt omhoog naar haar moeder. “Wat is er mijn schat?” vraagt haar moeder. Het meisje wijst en kijkt door het raam naar buiten. Moeder kijkt met haar mee, en ziet een prachtige vogel in één van de bomen die rond het huis staan. “Wat is er mijn kind, wat is er met die vogel?” Het meisje gaat wat dichter bij het raam staan en duwt haar neusje tegen het glas aan. “Een Engel” zegt het meisje zacht. Moeder keek nog eens, maar zag niets.

Sluiers tussen twee werelden
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
Het is nog vroeg en de zon komt langzaam op. Een klein Elfen meisje doet de deur van haar huisje open en kijkt vanaf de berg het dal in. Iedereen slaapt nog en ze glimlacht. Ze gaat op een grote steen staan die aan de rand van de berg staat. Kijkt nog eens naar deze stille wereld onder haar, en zingt dan haar eerste noot. Zuiver als de mooiste nachtegaal, zingt ze de andere Elfjes in het dal wakker. Zelfs de vogels worden wakker en rekken hun vleugels uit.

Innerlijke gids
Hemelse Verhalen · 09. mei 2022
Een nieuwe dag is aangebroken. Een jonge vrouw zit aan de keukentafel met een kopje thee en een beschuitje. Ze kijkt naar buiten en ziet dat de zon al op begint te komen. Het zal een warme dag worden. De vogels beginnen te zingen en de wereld wordt langzaamaan wakker. Naast haar op de keukentafel zit de poes te spinnen terwijl zij haar aait. Ze geeft kopjes terug, dat lieve beest. Weer kijkt de jonge vrouw door het raam naar buiten.

Een eigen wereld
Hemelse Verhalen · 09. mei 2022
Lang geleden woonde er in een klein dorpje een lief meisje. Ze was niet ouder dan een jaar of zes en ze was een mooi en schattig kind. Het was een stil meisje en iedereen die haar zag keek altijd een beetje vreemd naar haar. Waarom iedereen dat deed, begreep het meisje zelf ook niet. Het wereldje waar ze graag ik leefde, was die van haar eigen fantasie en ze was daar ook vaak te vinden.

Laatste berg beklimmen
Hemelse Verhalen · 09. mei 2022
Ze had haar leven achter zich gelaten. Ze had geen pijn meer en het verdriet was voorbij. Ze had alles ervaren wat ze uitgezocht had voor dit leven en dit leven was nu bijna klaar. Voor haar stond een grote berg en de vrouw keek omhoog. Grote steile trappen gemaakt van steen lieten haar een grote hoogte zien.

Meer weergeven

Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding

Schrijf Medium Jolanda Rhijnsburger Epen Limburg