Levensboomverhalen

Eenzaam verdriet
Levensboomverhalen · 20. augustus 2023
Een man kijkt uit het raam en denkt aan zijn overleden vrouw. De pijn en haar gemis is nog dagelijks voelbaar. Dan denkt hij aan zijn moedertje, zal ze nog in leven zijn? Dan denkt hij aan wat hem ruim twintig jaar geleden was overkomen. Hij was woest geweest. Hoe kan iemand in de familie hem dit aan doen. Hoe is een mens überhaupt tot zo iets in staat? De man keek naar de zon die langzaam onderging. Zijn overleden vrouw staat naast hem en legt haar hoofd op zijn schouder neer.

Eenzaam en verdriet
Levensboomverhalen · 19. juli 2023
Een vrouw staat voor haar deur en steekt de sleutel in het slot. Vermoeid draait ze de sleutel om en doet de deur open. Ze loopt naar binnen en sluit de deur weer achter zich. Dan zakt ze door haar knieën en ze laat zich vallen op de plavuizen in de hal. Met gierende halen huilt ze dikke tranen. Ze heeft haar hand voor haar mond geslagen om het geluid van het huilen te dempen, want ze schaamt zich voor haar verdriet.

Altijd maar blijven weggeven
Levensboomverhalen · 04. juli 2023
Wanneer in de ochtend de zon opkomt, staat een vrouw voor het raam en ze kijkt naar buiten. Ze huilt, want ze heeft verdriet. Ze heeft in haar leven al zoveel tegenslagen te verwerken gehad en ze weet niet hoe ze haar leven een andere wending moet geven. Ze heeft wel duizend keer naar bepaalde vervelende situaties teruggekeken, maar ze kon niet goed ontdekken wat daar mis mee was.

Koningsgeld
Levensboomverhalen · 27. juni 2023
In een land hier heel ver vandaan woonde een Koning met zijn vrouw. De Koning was erg wispelturig en verveelde zich altijd in tegenstelling tot zijn vrouw die rustig was en altijd iets te doen had. Zijn vrouw had haar hofdames waar ze dag mee door bracht, maar de Koning had alleen zijn adviseur die hem raad gaf. Maar door zijn wispelturigheid, luisterde hij daar nauwelijks naar. Op een dag was de koning zo wispelturig dat hij zijn kroon afzette.

Tranen van een ander
Levensboomverhalen · 06. maart 2023
Wanneer de eerste zonnestralen door het raam heen schijnen wordt de vrouw wakker. Het was nog vroeg, maar toch stapte de vrouw uit bed, want vandaag was een belangrijke dag. Dit was de dag waar ze zo lang naar uit had gekeken. Ze sprong snel onder de douche en trok haar mooiste jurk aan. Daarna deed ze wat make up op en bekeek zichzelf in de spiegel. Ze glimlachte. Voor haar leeftijd zag ze er nog steeds stralend uit, vond ze zelf. Dit was de dag dat haar zuster langs wilde komen.

Luchtkasteel
Levensboomverhalen · 09. september 2022
Het is vroeg in de ochtend, en een jonge vrouw stond op en deed de gordijnen open. Ze keek naar buiten en zag dat het zou een prachtige dag worden. Ze liep naar beneden, smeerde een boterham en schonk een glas melk voor haarzelf in. Nog wat slaperig van de nacht ging ze aan de keukentafel zitten en keek naar buiten.

Vechten tegen angst
Levensboomverhalen · 28. juli 2022
Als een vrouw wakker word, stapt ze uit haar bed en kijkt door het raam naar buiten. Het beloofd een mooie dag te worden, en ze hoort de vogels hun ochtendlied zingen. De warmte van de eerste zonnestralen strelen haar gezicht, en ze voelt zich heel even gelukkig. Langzaam word haar denken wakker en de gedachtes komen één voor één door haar hoofd voorbij. Het zijn geen leuke gedachtes en de vrouw word onrustig. De angst die aan deze nare gedachtes vastzit heeft haar gelijk in zijn greep.

De wingerd
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Een oude man keek bedroefd voor zich uit. De tranen liepen over zijn oude en diep gerimpelde gezicht. Hij keek naar beneden vanaf zijn balkon en zag de wingerd waar hij met zoveel liefde en toewijding de afgelopen vijfenveertig jaar voor had gezorgd.

De hofmeester en de Farao
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Dit is een verhaal van lang geleden. Het verhaal komt oorspronkelijk uit het oude Egypte en is in de vergetelheid geraakt door de jaren heen. Toen die tijd was alles anders en het land was vruchtbaar. De man waar ik over wil vertellen was de oude hofmeester die de Farao hielp met al zijn kennis.

Sprong in het leven
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
En daar stond ze dan, boven op een berg van kilometers hoog. Ze keek eens rond en zag de mooiste plaatjes die alleen maar vanaf deze plek te zien waren. Ze zag de wolken voorbijglijden en de zon scheen feller dan beneden in het dal. Een roofvogel die tussen de bergen zweefde en naar zijn prooi zocht.

Meer weergeven

Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding

Schrijf Medium Jolanda Rhijnsburger Epen Limburg