Rouwverhalen

En toen was jij weg
Rouwverhalen · 03. november 2023
“Lieverd, ga je jas aan doen, we moeten gaan.” Een man staat op uit zijn stoel en loopt richting de kapstok. Hij pakt daar zijn winterjas van de hanger en deed zijn jas aan. Eén voor één knoopt hij in zijn eigen tempo zijn jas dicht. De vrouw staat in de gang haar man gade te slaan, ze kijkt met zoveel liefde en ontroering naar hem.

Mama die in de Hemel is
Rouwverhalen · 03. november 2023
“Hoe laat is het?” vroeg een jongetje aan zijn vader. Vader keek op zijn horloge en zei dat het bijna twaalf uur was. De man glimlachte naar zijn zoon. “Dan is het Nieuwjaar hé?” zei het kleine ventje verheugd. “Mag ik straks het vuurwerk afsteken? en hij keek zijn vader vragend aan. “Ach toe pap, mag het?”

Nieuwe wereld kleuren
Rouwverhalen · 28. februari 2023
Wanneer de avond invalt en het tijd is om naar bed te gaan, loopt een vrouw moeizaam de trap op naar boven. Ze is moe, zo ontzettend moe. Haar lichaam is nog niet zo oud, maar zo voelt het wel. Haar hoofd zit vol met vragen en vol met pijn vanuit het verleden. Het lukt haar maar niet om daar los van te komen. Ze is eenzaam, maar de behoefte om ergens naartoe te gaan heeft ze niet. Vaak probeert ze dit wel te forceren, maar dan is ze nog moeier dan de dag ervoor.

Afscheid vanuit een andere wereld
Rouwverhalen · 19. december 2022
Wanneer een jongen een aanloopt neemt, rent hij opeens een andere wereld binnen. Verschrikt kijkt hij om zich heen. ‘Waar ben ik?’ vraagt hij verbaast en kijkt wat om zich heen. Hij is niet meer in de wereld waar hij vandaan kwam, nee, een ongeval heeft hem naar deze prachtige wereld gebracht. Een wereld met spelende kinderen en mooie witte Engelen. ‘Dag lieve jongen’, zei een stem op een liefdevolle toon. ‘Ik wil je vragen om met mij mee te gaan.’

Mama's Altaartje
Rouwverhalen · 20. juli 2022
Een kleine jongen zit op de stoep en tekent een poppetje. Hij laat zijn fantasie de vrije loop en hij tekent er een rokje aan. Hij is zijn moeder aan het tekenen en hij ziet dat ze nog geen lange haren heeft. Met felle strepen zet hij boos de haren van zijn moeder op het hoofd van het poppetje. Hij kijkt naar het resultaat, maar het is zijn mama niet.

Zomerland
Rouwverhalen · 20. juli 2022
“Wat is er mijn jongen?” en opa keek zijn kleinzoon aan. De jongen haalde zijn schouders op. “Niks”, zei hij verdrietig. Opa bukte zich en ging op zijn hurken voor de jongen te zitten. “Wat is er? Kom voor de draad ermee, vertel.” De jongen begon te huilen. “Ik mis mijn vader en moeder zo.” Opa nam de jongen in zijn armen en de jongen ging nog harder huilen. Opa troostte de jongen en nam de jongen dicht tegen zich aan op schoot.

Het bospad
Rouwverhalen · 20. juli 2022
Heel lang geleden woonde er een vrouw diep in het bos. Deze vrouw was heel gelukkig. Ze had alles wat zij zich maar konden wensen. Een lieve man, een prachtig huis, vier heerlijke kinderen, dieren om van te houden, werk en genoeg geld om van te leven. Iedereen was gezond, dus wat kon er gebeuren? De vrouw leefde erg gelukkig met alles wat ze bezat. Totdat er op een dag een man op haar deur klopte. De vrouw deed open en de man sprak: “Dag mevrouw, ik kom u halen.”

Een andere vader
Rouwverhalen · 07. mei 2022
‘Moeder”, zei haar dochter, wanneer gaan we naar de speeltuin?’ ‘Zo meteen, nog even de afwas afmaken en dan gaan we’, zei moeder. Het meisje stond met haar jas aan te wachtten. Moeder was bijna klaar toen de telefoon ging en nam op. ‘Ja”, daar spreekt u mee…Ohhh…Wat? Ja ik kom er aan…ja gelijk!’ zei ze. En ze legde de hoorn weer terug op het toestel. Moeder bleef nog even zitten. Ze was wit rond haar gezicht. Haar dochter had dit allemaal van een afstandje waargenomen en liep naar haar moeder

De vogel
Rouwverhalen · 07. mei 2022
Ik ken een vrouwtje dat op een dag uit het raam van haar huisje keek. Ze zag een prachtige vogel in de boom zitten die ze jaren geleden had gepland met haar zoontje, toen hij nog maar 8 jaar oud was. Het was een belangrijke boom voor haar. De boom had een herinnering bij zich en ze hield van deze boom. Haar zoontje was tijdens een ongelijk om het leven gekomen en haar verdriet was nog steeds niet gestild.

Blauwdruk van verdriet
Rouwverhalen · 07. mei 2022
Een vrouw keek door het raam naar buiten en zuchtte, het was nu alweer een jaar geleden. Een jaar geleden dat haar man stierf aan die verschrikkelijke ziekte. Ze had de laatste week alles opnieuw herleefd en de pijn was ondragelijk. Ze miste hem zo! De vrouw huilde terwijl ze naar de vogels op de voeder tafel keek. Het was een proces waar ze door heen moest. Ze probeerde ook zo goed mogelijk alles bewust te overzien.

Meer weergeven

Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding

Schrijf Medium Jolanda Rhijnsburger Epen Limburg