Alle problemen komen voort uit angst!


Al meer dan 16 jaar schrijf ik verhalen.

Helemaal ik het begin waren het verhalen over onderwerpen die ik zelf nog mocht inzien, of onderwerpen die ik bij anderen zag. Deze verhalen werden geschreven op een kinderlijke manier, zodat de boodschap die erin verwerkt zat voor iedereen te begrijpen viel. (Kinderverhalen voor Volwassenen)

Op zo’n verhaal kreeg ik vaak een reactie, maar ook de vraag of ik ook met dit vraagstuk wilde helpen.

Omdat mijn verhalen allemaal met zoveel liefde worden doorgegeven, wilde ik ook graag de mensen die nog vastzaten in een bepaald stuk bijstaan.

Zo zijn de consulten ontstaan die ik vandaag de dag doe.

 

De mensen die mij bellen of mailen willen van hun probleem af, maar weten heel goed, dat ze dit zelf moeten doen. Als ervaringsdeskundige kun je niet voor iemand anders de kolen uit het vuur halen. Dit moet je echt zelf doen.

Het enige wat ik mag doen is inzichten geven, een andere manier van kijken naar het probleem, maar ook de achterliggende angst onder de loep nemen.

Want elk probleem word gecreëerd door angst.

Je moet verder durven kijken dan het probleem zelf, alleen dan kan het probleem opgelost worden. Elk probleem heeft meerdere lagen en kunnen steeds op een andere manier bekeken worden. Dus een bepaald probleem is niet in één keer opgelost, maar zal nogmaals terugkomen.

 

Een dag na mijn 36ste verjaardag is mijn wereld veranderd.

Ik gaf de schuld niet meer aan anderen, maar zocht de antwoorden in mijzelf.

Al snel ontstond het lijntje met boven (Hemel en de liefdevolle werelden van licht) en mijn eigen leraar was of had ik zelf in me zitten. Elk stuk waar ik tegenaan liep heb ik op deze manier duidelijk gekregen. Ik heb mijzelf niets aangeleerd, maar was juist aan het afleren in mezelf. Ik wilde niet meer boos of jaloers zijn. Ik wilde geen controle hebben over anderen en mijn zin opdringen.

Ik wilde van mijn eetverslaving en mijn dyslexie af, en zo heb ik elk probleem, elke situatie in mijn leven onderzocht en laagje voor laagje opgelost en losgelaten.

(Lees mijn autobiografie)

Door het afleren en los te laten, kwam er ruimte in mijzelf, waardoor het lijntje wat ik met boven heb steeds mooier en sterker werd.

 

Er zijn een aantal onderwerpen waar ik mijn specialiteit van heb gemaakt.

Door mijn levenservaring heb ik hiermee te maken gehad en als ervaringsdeskundige kan ik je bijstaan in het proces wat er nu bij jou gaande is.

 

Zit het onderwerp er niet bij waar je graag met mij over wil praten, dan ben ik er ook als luisterend oor voor jou.

 

Liefs, Jolanda


Tweelingziel relaties

Iedereen wil zijn of haar tweelingziel ontmoeten in dit leven, maar hoe weet je nu of hij of zij het is? Soms kom je iemand tegen en het klikt gelijk. Je bent vier handen op één buik en de energie tussen jullie twee is zo heftig, alsof het lijkt dat het niet van deze wereld is. Maar dan, de eerst karmische les dient zich aan. Jullie hebben wat uit te werken met elkaar, en vliegen elkaar in de haren. Als beide mensen het spirituele pad bewandelen en bewust kunnen kijken naar de situatie die zich voordoet, is er een mogelijkheid dat de relatie standhoudt. Totdat de volgende karmische les zich aandient. Deze lessen zijn zwaar, want elke keer moet er naar de les gekeken, ingezien en opgelost en losgelaten worden. Daarna komt er weer een balans in beiden en kan de volgende les zich aandienen. Het steeds zoeken naar balans is moeilijk, maar is het eenmaal gevonden, dan komt daar een stukje vrijheid voor terug. Daarnaast heb je ook nog je eigen lessen die ingezien mogen worden, wat alles zo dubbel maakt. Mijn werk als ervaringsdeskundige wil je graag bijstaan in jullie tweelingziel relaties of zielenmaatjes relaties. Ik kijk graag met jullie mee…


Boulimia / Eetverslaving

Van mijn 13de tot aan mijn 36ste heb ik 23 jaar lang mij vol gegeten, uitgehongerd en het eten uitgespuugd. Na mijn 36ste heb ik besloten, dan maar dik te zijn. Ik had de strijd om dun te moeten zijn opgegeven en bent gestopt met spugen.  

Dit was het begin van het proces.

Alles in het leven heeft meerdere lagen, en alle problemen zijn ontstaan vanuit angst. Wat is jouw angst die achter je eetverslaving zit? Door te onderzoeken, in te gaan zien, om tenslotte los te laten, zal je de onderliggende problemen vinden die verscholen zitten achter je eetverslaving, en zullen jou niet meer in zijn greep houden. Een eetverslaving is hardnekkig en is niet zomaar op te lossen en verdwenen. Mijn ervaring is dat je geduld moet hebben, en dat je stapje voor stapje de zwaarte die aan een eetverslaving vast zit, los mag laten.

Wil je met mij praten over je eetverslaving, ik ben er voor je!


Familie en Relaties

Heb jij het gevoel dat je in een verkeerde familie bent geboren? Of dat je misschien als kind je bedenkingen hebt gehad, dat je misschien geadopteerd bent?

Dat je een hele andere gedachtegang hebt, dan de rest van het gezin en je familie.

Misschien voel je je als het zwarte schaap van de familie, en voel jij je zo anders dan de rest? Wees dan gerust, je bent niet de enige!

Sommige onder ons laten los en andere klampen zich nog vast, met alle gevolgen van dien. Het is een proces en vastklampen en afstoten. Je wilt ergens bij horen, maar het past niet of gaat niet zoals jij had gehoopt. Je geeft je zelf weg, je onderdrukt je gevoelens en je laat de ander de baas over je zijn. Wil je met mij hier over praten dan kan dat.

Maak gerust een afspraak en ik ben er voor jou!

 

 


Innerlijk kind Trauma's

Heb jij als kind of op een wat latere leeftijd iets naars meegemaakt, dan is dat vaak moeilijk om dat een plekje te geven.

Er komen zoveel emoties bij kijken, dat je de draad van het leven even niet meer ziet zitten. Ik wil je graag helpen, maar achter iedere situatie die je hebt meegemaakt zitten ook weer een aantal levenslessen. Zoals waar ben ik bang voor? Wat voor emoties komen er nog meer bij mij naar boven? Waar mag ik naar kijken in mezelf? Samen kijken we naar je angsten. Het is en blijft een proces dat jezelf mag aangaan, ik kan je er alleen bij helpen om de inzichten te vinden.


Luisterend oor/Vertrouwenspersoon

Zie je het niet meer zitten? Heb je angst of verdriet? Is er een dierbare overleden en wil je graag je verhaal kwijt?

Dan wil ik er graag voor je zijn als vertrouwenspersoon met een luisterend oor. Waar ik kan zal ik je helpen en bijstaan. Ik zal naar je luisteren en waar je ook mee komt, geen onderwerp is mij vreemd. Mocht je graag iemand willen spreken die echt begrip heeft voor jouw situatie, dan mag je me altijd bellen. Ik ben er ook voor jou!    

 

 


Neem gerust contact met mij op...


Telefoon en Mail consulten

Het is altijd moeilijk om iemand te bellen/mailen als je een probleem hebt, maar schroom niet, ik heb het ook meegemaakt net als ieder ander.

Ik begrijp wat je doormaakt en geen vraag is mij te gek.

Je kunt mij bereiken via de telefoon, mail en app. Ook ben ik te bereiken via Facebook om een afspraak in te plannen.

 

Mijn telefoonnummer is: 06-17859512

Mail: schrijfmedium@outlook.com

 

Mijn werktijden zijn van 8.30 uur tot 19.00 uur

In het weekend ben ik vrij, tenzij in noodgeval.

 

 


Prijzen

Helaas moet ik een vergoeding vragen voor mijn diensten.

 

Wilt u een telefonisch gesprek dan is de prijs: €45,-

 

Een E-mail consult met daarin je vragen: €45,-