Aap

Zie je een aap in je verhaal dat wil dit zeggen dat je verlangt naar energie en vrijheid. Je wil je uitleven zonder zorgen, zonder ballast. Je wilt slingeren als een aap door de bomen. Je wilt ruimte, maar je moet je nu focussen op je persoonlijke relatie met je eigen welzijn. Er zijn nog te veel aspecten in je leven waar je aandacht aan moet geven. Hou de aap voor ogen als je in jezelf keert, daar zal je hem uiteindelijk vinden. 


Akasha kronieken

De Akasha Kronieken ook wel het archief van de ziel genoemd. Hierin ligt alles van de ziel in opgeslagen. Ieder woord, iedere gedachten, iedere intentie zal je hier terug vinden. Het is de registratie van jouw reis als ziel


Atlantis

Atlantis is een continent van heel lang geleden.

Het bewustzijn van de mens was veel hoger en ze stonden voornamelijk met de vrouwelijke energie in contact. De mensen leefde veel dichter bij de natuur en bij de Bron. Iedere ziel mag ervaren hoe het is om de manlijke en vrouwelijke energie van de Bron te ervaren. Heb hen beide lief, ze zijn samen namelijk één. 


Adelaar

Een aderlaar in mijn verhaal betekend trots, felheid, vrijheid, moed of krachtig en een intellectueel vermogen.

De adelaar staat ook voor zelfvernieuwing, je wilt je graag ontwikkelen en je staat in verbinding met de hemelse wezens.

Je bent sterk en je geeft niet gauw op. Je bent moedig en worstelt jezelf omhoog. Je hebt hoge ambities om je grootste verlangens te realiseren.

 

 


Attractiepark

Zie je of ben je in een attractiepark dat wil dit zeggen dat je wel wat opwinding kan gebruiken. Het leven is saai op dit moment.

Het kan ook wezen dat je de laatste tijd te snel afgeleid bent. 


Achtbaan

Komt er een achtbaan in je verhaal voor dan wil dit zeggen dat je nog er nog gebeurtenissen komen die heftig kunnen zijn. Dit kan zowel mooie en mindere mooie gebeurtenissen zijn. Blijf alert en rustig.  


Anjer

Zie je anjers in je verhaal dan symboliseert deze bloem voor vreugde, dat je vrijgezel bent en daar blij mee bent. Het helpt ook mee als je een steuntje in je rug nodig hebt.


Angst

Door het verleden en de vele levens die wij als ziel al hebben geleefd is er een angst ontstaan. Deze angst komt dus uit het verleden. De taak aan ons in om het verleden los te laten. Sommigen kunnen dat gelijk en leven volledig in het nu of de stilte, anderen onderzoeken het verleden en komen op hetzelfde pad uit. Alleen deze duurt iets langer. Laat angst los, en kijk wat het met jou wilde doen! 


Ansichtkaart

Zie je een ansichtkaart of word er over gesproken? Dan betekend dat iets overweldigend mooi en liefdevol is. Je voelt je welkom en geliefd.

Een ansichtkaart kan ook aangeven, dat je nog verlangens hebt om iets te bereiken in het leven. Het laat je het mooie plaatje zien wat je kunt bereiken.

Je kunt iets behalen in het leven waar je naar verlangt.  


Astraal lichaam

Zie je in het verhaal dat je astrale lichaam uit je lichaam komt, dan betekend dit dat je in de nachten als je slaapt aan het reizen bent. Velen onder ons verwerken dan wat ze overdag hebben meegemaakt. Zo nu en dan word je mee genomen naar een liefdevolle sfeer. Dan mag je even thuiskomen, je mag jezelf daarna weer een stukje helen in jezelf. Een astraal lichaam is ook waar je mee het aardse leven mee verlaat.


Afslag

Zie je in het verhaal een afslag of verschillende afslagen dan hangt het af welke kleur de weg heeft.

Loop je over het gouden pad, dan maakt het niet uit welke weg je neemt, ze komen allemaal bij het zelfde eindpunt uit.

Is je weg in een andere kleur dat niet sprankelt, zoals grijs of bruin, kijk dan goed om je heen en zoek je gouden pad en loop er naar terug, dat zal voor jou de juiste weg zijn. 


Bankje

Het bankje om even op uit te rusten kom vaak terug in mijn verhalen. Even op adem komen van het aardse leven. Heel even ontspannen en rustig om je heen kijkend. Je krijgt even de kans om aan deze wereld te wennen en je gedachten te zuiveren van de Hemelse energie die je mag ontvangen. Een plek om uit te rusten en te kijken waar jouw pad heen gaat. 


Balans

In balans zijn betekend dat je lichamelijk en geestelijk in evenwicht bent. Je hebt het overzicht en het gaat je voor de wind.

Maar kijk uit! Voordat je het inziet heeft er al weer iets of iemand jou getriggerd en ben je uitbalans.

Kijk naar jezelf en stel jezelf de vraag…

“Wat doet dit met mij en wat kan ik hiervan leren?

 Is dit nare gevoel niet een herhaling van iets wat in mijn verleden is gebeurd? Zoekt mijn pijnlichaam in mijn blauwdruk nu alle soortgelijke ervaringen af en legt dat nu voor mij neer, zodat ik er naar mag kijken en in kan zien dat ik mijzelf alleen maar aan het herhalen ben?”


Bagage

Bagage betekend in het verhaal dat je nog lasten van jezelf en van anderen meedraagt. Lasten van je ouders, je voorouders… herken die lasten want die zitten ook in jou en ruim ze één voor één op. Het zal de weg naar bevrijding wezen. 


Bergen

Wanneer je in je verhaal een berg beklimt, betekend dit dat je een uitdagingen of problemen moet overwinnen.

Maar ook voor je vastberadenheid en ambitie.

Is de berg niet te steil dan gaat je pad je makkelijk af.

Is je pad over de bergen steil en moet je veel bergen beklimmen, dan betekend dit dat je al je problemen en uitdagingen met veel inspanning kunt overwinnen.

Sta je boven op de berg dan heb je je uitdagingen overwonnen en onder ogen gezien. Zie je in de verte bergen, dan symboliseert dit zelfbewustzijn/hoger bewustzijn, kennis en spirituele waarheid en is de kans groot dat je jouw bergen al beklommen hebt. 


Bever

Als er een bever in je verhaal voorkomt dan betekend dit dat je hart op weg bent om je doelen te bereiken. Het is tijd om je ideeën in daden om te zetten. Je moet hart werken om met al je energie en je ambitie je levensomstandigheden te verbeteren. 


Beer

De beer is een prachtig beest die kracht en vernieuwing en hergeboorte symboliseert. De beer staat symbool voor de cyclus van het leven. Als de beer slaapt in mijn verhaal, dan staat dat voor dat het wakker mag worden.


Bed

Lig je in het verhaal op een bed tijdens een healing, dan wil dit zeggen dat je alles los mag laten waar je nog mee verbonden zit.

Ook staat het bed voor veiligheid en herstel van je geest.


Beschavingen

Zie je verschillende beschavingen in het verhaal, dan zijn dat hemelse wezens die ons voor gingen in bewustzijnsprocessen en waar wij enigszins van afstammen.

Wij als mens mogen in contact komen met deze bijzondere wezens en als we goed luisteren horen we ze. Zo nu en dan laten ze tekens achter om zo aan te geven dat ze bestaan. Wij en deze beschavingen behoren allemaal tot een veel hoger plan, waar wij als mens geen weet van hebben. Dit gaat ons bewustzijn te boven.

 

Alles wat ze doen, ik in teken om de ander te helpen, ook al lijkt het soms niet altijd zo.  De wereld aarde met zijn mensheid gaat langzaam een nieuw bewustzijn in en zal zeer zeker liefde gaan ervaren als de tijd rijp is. 


Bij/hommel

Als je in mijn verhaal een bij ziet, dan staat deze symbool voor rijkdom, geluk, harmonie, creativiteit en geluk. Ze staan symbool voor het harde werken en dat zal rijkelijk beloond worden. Zoemt er een bij achter je aan in het verhaal en achtervolgt hij je, dan probeer je pijnlijke gebeurtenissen of pijnlijke situaties te vermijden. De bij wil je laten weten dat je die situaties los moet laten.


Bijl

Een bijl in het verhaal is er om al je oude patronen te doorbreken en daar is dan een bijl voor nodig. Om inzichten te krijgen over een bepaalde emotie of levensles is best moeilijk. Het blijft bikken en breken tot daar het ruwe kristal tevoorschijn komt. Zie je een bijl in je verhaal, dan is er voortgang in je leven en kun je je weg vervolgen.


Bloedband

Een bloedband is dat iemand familie met je is, maar kom je bloedband in je familie tegen wil dit zeggen dat je eens op onderzoek uit moet. De antwoorden die je in jezelf zoekt, kun je namelijk ook terugvinden in je familiegeschiedenis. Leer van je voorouders en je zal jezelf veel beter gaan begrijpen.


Blokken

Speel je met blokken of zie je blokken in het verhaal, dan wil dat zeggen dat je innerlijk kind aan het spelen is. Het zet de juiste blok op de ander en het creëert.

Het gebruikt zijn/haar fantasie en het heeft geen strijd in zichzelf.

Wanneer ga jij weer eens creëren? Wanneer heb jij gespeeld als een kind en je fantasie gebruikt? Wanneer heb jij buiten de lijntjes gekleurd van ons burgerlijk bestaan? Ga uit van je eigen kracht, van je eigen levensweg die duidelijk aangeeft dat het bewandeld wil worden. 


Bloemen/zee

In mijn verhalen komen vaak bloemen voor. Bloemen staan voor vriendelijkheid, medeleven, plezier, schoonheid, vreugde, geluk en liefde. De witte bloemen in mijn verhaal staan voor reinheid en spiritualiteit en healing. 


Boom

Een boom in mijn verhaal is heel speciaal. Ze zijn één van de liefste wezens die door de Universele Moeder is gemaakt.

De boom staat voor wijsheid, kracht en bescherming. Ook staat de boom voor innerlijke stilte, liefde en rust. Haar bladeren zorgen voor bescherming als het even moeilijk is. Is de boom hoog dan symboliseert dat een prachtige toekomst met voorspoed en succes. 

Notenboom brengt kalmte. Deze boom laat je beter naar je eigen innerlijke stem luisteren zodat je vrede hebt met je eigen beslissingen De notenboom versterkt je zelfvertrouwen en goed voor de spijsvertering en bloeddruk. 

De energie van een Beukenboom staat voor verdraagzaamheid. Mensen die moeite hebben met het voelen van mededogen zouden wat vaker hun heil kunnen zoeken bij de beuk. Ook staat de beuk voor huwelijk en trouw.

De Treurwilg helpt je bij verdriet en verlies.

De den helpt bij het relativeren van te veel zelfkritiek en te hoge verwachtingen. Ben je boos of voel je depressief, ga dan bij een den staan en voel haar in heel je wezen. Ze zal je weer helen door energie te geven.

De Eik helpt je bij de ontwikkeling van je innerlijke kracht. Gaat het leven niet zo als het gaat, zoek dan de liefde op van een eik. De eik zal goed voor je zorgen. Ze zal zorgen dat je weer rustig wordt en de kracht weer vind om vooruit te gaan.

De Berk helpt ons bij relaties. We leren anderen beter te begrijpen. Ben je erg verlegen of bang voor afwijzing, ga dan onder een berk staan en voel haar energie. Ze zal je kracht geven.

Dennenboom symboliseert onsterfelijkheid, leven of vruchtbaarheid. 

 

 


Boomstronk

Een boomstronk in het verhaal betekend dat de boom naar een andere wereld is gegaan. Hij laat zijn stoffelijke achter en de bosnimfen zorgen dat alles in balans komt. Ze zorgen voor nieuw leven op de plek van de stronk. Maar wat zegt dat nu over jou? Laat je zorgen achter je, ze zijn de zwakke plekken in je ziel. Verwerk je teleurstellingen en tegenslagen en laat oude patronen los, pas dan kan er nieuwe inzichten geboren worden.


Bos

Wandel je in mijn verhaal door een bos of zie je het bos dan betekend dit dat je rust wil, even zuurstof, even terug naar jezelf.

Je wilt aarden, beide benen op de grond. Je weer jong voelen en openstellen en het ontdekken van je innerlijke zelf. Als je door het bos loopt voel je je onschuldig en spiritueel, je bent dan één met de natuur. Je gaat gebukt onder de druk van je huidige leven.  


Bospad

Lees je dat je over een zand loopt, dan betekent dit dat je ondergrond waarop je loopt, nog niet zo stevig is. Er zijn processen in je leven waar je nog naar mag kijken als je verder wilt gaan in je eigen bewustzijnsproces. 


Bosnimfen

Bosnimfen zijn kleine wezentjes die samen werken met De Moeder. Ze houden alles wat groeit en bloeit in evenwicht.

Bomen en planten die dood zijn in de ene wereld, helpen ze mee om naar een andere wereld te brengen. Ze staan voor balans, de natuur en de vrouwelijke energie. 


Bosrand

Kom je aan bij de bosrand, dan wil dit zeggen dat je de vrijheid weer gaat zien. Je komt los van je eenzaamheid, je angsten en je zal weer met een blije blik de wereld in gaan kijken. Geniet van deze reis, het zal je met open armen verwelkomen. 


Boterbloem

Een boterbloem in mijn verhaal staat voor innerlijke rijkdom en zelfrespect.


Botsauto

Zie je de botsauto’s in je verhaal, dan wil dat zeggen dat je in je leven nog wel eens tegen jezelf en anderen aanbotst. Je wil geen pijn meer voelen, je wilt gelukkig zijn!

Door de rollen in jezelf om te draaien en gaat genieten van de lessen die je gegeven worden, zal je de helende energie naar je toe getrokken worden. Je zal veel sneller inzichten krijgen over je eigen situatie en de die dan mogen loslaten. Dan zal er niet meer tegen je aan gebotst worden en als dat wel gebeurt, zal je begrijpen wat je nog mag onderzoeken in jezelf. 


Brandnetel

Brandnetel is niet fijn om aan te raken, maar supergezond om thee van te maken.

Het ontgift je lichaam en zorgt dat overtollige vocht afgedreven word.

 

Gebruik je veel medicijnen en ben je vaak ziek of last van pijn, gebruik elke dag brandnetel thee om je immuunsysteem hoog te houden. 


Brug

Een brug in het verhaal staat voor een overgangsperiode voordat je een nieuwe fase ingaat. De weg die je zult bewandelen, zal in elk aspect je leven gaan veranderen.

Het oversteken van een brug wil zeggen; dat je een belangrijke beslissing in je leven hebt genomen wat positieve veranderingen zal brengen. Een brug over water betekend dat de overgang emotioneel zal wezen.

 

 


Buizerd

Vliegt er een Buizerd door het verhaal heen, dan betekend dit dat je het overzicht hebt in je leven of dat je moet zorgen dat je het overzicht krijgt over een bepaalde levensfases in je leven. Je bent scherp, je hebt zelfvertrouwen en je bent beschermend. Ook staat de Buizerd voor dood en wedergeboorte, transformatie en ontwaken.


Braam

 

Kom je een braam tegen in het verhaal dan betekend dit dat je in balans bent tussen je aardse en kosmische krachten. Het brengt evenwicht tussen voelen en doen. De braam staat ook symbool voor gevoelens tonen, prikkelbaar als het niet gaat zoals je wilt en doorzettingsvermogen. Je bent sterker dan je denkt. 

 

 


Bad

Komt er in je verhaal een bad voor en word je gewassen, dan betekend dit dat je energetisch gereinigd word. Je mag oude patronen los gaan laten. Je mag energieën die aan je vast zijn blijven kleven van andere mensen en van jezelf verwijderen. Het is een opschoning proces. Nieuwe lessen zullen dan aan de oppervlakte komen en mogen dan ingezien worden. 


Brievenbus

Staat er een brievenbus in je verhaal, dan betekend dit dan je binnenkort een boodschap van gene-zijde kunt verwachten. 


Bron

Een bron in het verhaal, zijn hele mooie energie bundels van de hoogste sferen. Daar waar de lijnen van energie elkaar raken, zal de energie nog hoger zijn. Ga met je gedachten naar zo’n bron van licht en voel hoe je word meegenomen…. Altijd weer heel speciaal om daar te zijn. geniet er dan ook van. 


Chakra

Wortel Chakra ligt aan de basis van de ruggengraat rond geslachtsorganen. Het straalt de kleur rood uit en vertegenwoordigt het element aarde. Deze chakra staat voor overleving, stabiliteit, ambitie en zelfvoorziening. Wanneer de Wortelchakra uit balans is, kan een persoon zich onzeker, instabiel, angstig, gefrustreerd of ongegrond voelen. Maar is de chakra in balans dan voelt een persoon zich stabiel, zelfverzekerd, onafhankelijk evenwichtig, energiek, en sterk.

 

 

Heiligbeen chakra bevindt zich in de onderbuik, ongeveer vier vingers onder de navel. De bijbehorende kleur is oranje en het vertegenwoordigt het element water.

Deze chakra staat voor seksualiteit, verlangens, creativiteit en eigenwaarde. Wanneer deze chakra uit balans is, kan een persoon zich emotioneel explosief en prikkelbaar voelen en is er een gebrek aan energie en creativiteit. Men is manipulatief of geobsedeerd met seksuele gedachten. Wanneer je chakra in balans is, voel je je positief, vitaal, tevreden, meelevend en intuïtief.

 

Zonnevlechtchakra bevindt zich tussen de navel en de onderkant van de ribbenkast. Het vertegenwoordigt het element vuur en straalt de kleur geel uit.

Dit chakra wordt gekenmerkt door energie en emoties als ego, woede en agressie. Een disbalans kan zich fysiek uiten door problemen met de spijsvertering, leverproblemen of diabetes. Op emotioneel niveau kan men worstelen met depressies, gebrek aan zelfvertrouwen, woede en perfectionisme. Door de chakra in balans te brengen, zou men zich energiek, zelfverzekerd, productief kunnen voelen en zich beter kunnen concentreren.

 

Hart Chakra is zoals de naam al impliceert, gelegen in het hartgebied. De kleur is groen en het element is lucht.

Deze vierde chakra is de zetel van de balans in het lichaam, gekenmerkt door gevoelens van liefde, gehechtheid, compassie, vertrouwen en passie. Wanneer deze Chakra uit balans is, kan een persoon moeite hebben met emotionele problemen zoals woede, gebrek aan vertrouwen, angst, jaloezie en humeurigheid. Door het harmoniseren van de chakra, zou je je meelevend, optimistisch, vriendelijk en gemotiveerd voelen. Begrip hebben voor jezelf en anderen en zorg dragen voor jezelf en anderen horen ook bij een in balans zijnde Hart Chakra.

.

Keel Chakra ligt aan de basis van de keel en staat in verbinding met de schildklier. De kleur is helder blauw en het bijpassende element is ruimte.

Keel Chakra staat voor inspiratie, expressie, geloof en het mogelijkheid van communicatie. Onevenwichtigheid van de Keelchakra kan leiden tot verlegenheid, stilte, een gevoel van zwakte of het onvermogen om uw gedachten uit te drukken. Als deze chakra in balans is, kan dit zich uiten door creativiteit, positieve zelfexpressie, constructieve communicatie en tevredenheid.

 

Derde Oog Chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen.

Deze chakra heeft geen element, maar heeft wel een kleur, namelijk indigo blauw.

De derde oog chakra staat voor zijn intelligentie, intuïtie, inzicht en zelfkennis. Wanneer deze chakra uit balans is, zou men het gevoel kunnen hebben niet assertief te zijn en bang zijn voor succes. Of het tegenovergestelde, namelijk egoïstisch zijn. Onevenwichtigheid, hoofdpijn, wazig zicht en andere oogproblemen. Wanneer deze chakra in balans is, is men zijn eigen meester, zonder angst voor de dood en vrij van gehechtheid aan materiële dingen.

 

Kruin Chakra is gelegen op de kruin van het hoofd. Ook deze chakra heeft geen element. De kleur is violet en/of wit.

 

Deze chakra staat voor spiritualiteit, verlichting, dynamische gedachten en energie. Het zorgt voor de innerlijke stroom van wijsheid en brengt de gave van kosmisch bewustzijn. Bij disbalans zou men last kunnen hebben van een constant gevoel van frustratie, destructieve gevoelens en het ontbreken van een vonk van vreugde.


Creative stroom

De levensenergie (Kundalini) bevat twee stromen.

1.       De seksuele stroom  

2.      De creatieve stroom

Sta je in je kracht, ben je in balans in jezelf, dan zal de creatieve stroom naar boven komen borrelen. Ga creëren en je zal een heel ander en gelukkig mens worden.

Doe wat jij nodig hebt en laat het stromen.