Akasha kronieken

De Akasha Kronieken ook wel het archief van de ziel genoemd. Hierin ligt alles van de ziel in opgeslagen. Ieder woord, iedere gedachten, iedere intentie zal je hier terug vinden. Het is de registratie van jouw reis als ziel


Atlantis

Atlantis is een continent van heel lang geleden.

Het bewustzijn van de mens was veel hoger en ze stonden voornamelijk met de vrouwelijke energie in contact. De mensen leefde veel dichter bij de natuur en bij de Bron. Iedere ziel mag ervaren hoe het is om de manlijke en vrouwelijke energie van de Bron te ervaren. Heb hen beide lief, ze zijn samen namelijk één. 


Adelaar

Een aderlaar in mijn verhaal betekend trots, felheid, vrijheid, moed of krachtig en een intellectueel vermogen.

De adelaar staat ook voor zelfvernieuwing, je wilt je graag ontwikkelen en je staat in verbinding met de hemelse wezens.

Je bent sterk en je geeft niet gauw op. Je bent moedig en worstelt jezelf omhoog. Je hebt hoge ambities om je grootste verlangens te realiseren.

 

 


Attractiepark

Zie je of ben je in een attractiepark dat wil dit zeggen dat je wel wat opwinding kan gebruiken. Het leven is saai op dit moment.

Het kan ook wezen dat je de laatste tijd te snel afgeleid bent. 


Achtbaan

Komt er een achtbaan in je verhaal voor dan wil dit zeggen dat je nog er nog gebeurtenissen komen die heftig kunnen zijn. Dit kan zowel mooie en mindere mooie gebeurtenissen zijn. Blijf alert en rustig.  


Anjer

Zie je anjers in je verhaal dan symboliseert deze bloem voor vreugde, dat je vrijgezel bent en daar blij mee bent. Het helpt ook mee als je een steuntje in je rug nodig hebt.


Angst

Door het verleden en de vele levens die wij als ziel al hebben geleefd is er een angst ontstaan. Deze angst komt dus uit het verleden. De taak aan ons in om het verleden los te laten. Sommigen kunnen dat gelijk en leven volledig in het nu of de stilte, anderen onderzoeken het verleden en komen op hetzelfde pad uit. Alleen deze duurt iets langer. Laat angst los, en kijk wat het met jou wilde doen! 


Ansichtkaart

Zie je een ansichtkaart of word er over gesproken? Dan betekend dat iets overweldigend mooi en liefdevol is. Je voelt je welkom en geliefd.

Een ansichtkaart kan ook aangeven, dat je nog verlangens hebt om iets te bereiken in het leven. Het laat je het mooie plaatje zien wat je kunt bereiken.

 

Je kunt iets behalen in het leven waar je naar verlangt.  


Afslag

Zie je in het verhaal een afslag of verschillende afslagen dan hangt het af welke kleur de weg heeft.

Loop je over het gouden pad, dan maakt het niet uit welke weg je neemt, ze komen allemaal bij het zelfde eindpunt uit.

Is je weg in een andere kleur dat niet sprankelt, zoals grijs of bruin, kijk dan goed om je heen en zoek je gouden pad en loop er naar terug, dat zal voor jou de juiste weg zijn. 


Bankje

Het bankje om even op uit te rusten kom vaak terug in mijn verhalen. Even op adem komen van het aardse leven. Heel even ontspannen en rustig om je heen kijkend. Je krijgt even de kans om aan deze wereld te wennen en je gedachten te zuiveren van de Hemelse energie die je mag ontvangen. Een plek om uit te rusten en te kijken waar jouw pad heen gaat. 


Balans

In balans zijn betekend dat je lichamelijk en geestelijk in evenwicht bent. Je hebt het overzicht en het gaat je voor de wind.

Maar kijk uit! Voordat je het inziet heeft er al weer iets of iemand jou getriggerd en ben je uitbalans.

Kijk naar jezelf en stel jezelf de vraag…

“Wat doet dit met mij en wat kan ik hiervan leren?

 

Is dit nare gevoel niet een herhaling van iets wat in mijn verleden is gebeurd? Zoekt mijn pijnlichaam in mijn blauwdruk nu alle soortgelijke ervaringen af en legt dat nu voor mij neer, zodat ik er naar mag kijken en in kan zien dat ik mijzelf alleen maar aan het herhalen ben?”


Bergen

Wanneer je in mijn verhaal een berg beklimt, betekend dit dat je een uitdagingen of problemen moet overwinnen. Maar ook voor je vastberadenheid en ambitie. Is de berg niet te steil dan gaat je pad je makkelijk af. Is je pad over de bergen steil en moet je veel bergen beklimmen, dan betekend dit dat je al je problemen en uitdagingen met veel inspanning kunt overwinnen. Sta je boven op de berg dan heb je je uitdagingen overwonnen en onder ogen gezien. Zie je in de verte bergen, dan symboliseert dit zelfbewustzijn/hoger bewustzijn, kennis en spirituele waarheid en is de kans groot dat je jouw bergen al beklommen hebt. 


Bever

Als er een bever in je verhaal voorkomt dan betekend dit dat je hart op weg bent om je doelen te bereiken. Het is tijd om je ideeën in daden om te zetten. Je moet hart werken om met al je energie en je ambitie je levensomstandigheden te verbeteren. 


Beer

De beer is een prachtig beest die kracht en vernieuwing en hergeboorte symboliseert. De beer staat symbool voor de cyclus van het leven. Als de beer slaapt in mijn verhaal, dan staat dat voor dat het wakker mag worden.


Bed

Lig je in het verhaal op een bed tijdens een healing, dan wil dit zeggen dat je alles los mag laten waar je nog mee verbonden zit.

Ook staat het bed voor veiligheid en herstel van je geest.


Bij/hommel

Als je in mijn verhaal een bij ziet, dan staat deze symbool voor rijkdom, geluk, harmonie, creativiteit en geluk. Ze staan symbool voor het harde werken en dat zal rijkelijk beloond worden. Zoemt er een bij achter je aan in het verhaal en achtervolgt hij je, dan probeer je pijnlijke gebeurtenissen of pijnlijke situaties te vermijden. De bij wil je laten weten dat je die situaties los moet laten.


Bloemen/zee

In mijn verhalen komen vaak bloemen voor. Bloemen staan voor vriendelijkheid, medeleven, plezier, schoonheid, vreugde, geluk en liefde. De witte bloemen in mijn verhaal staan voor reinheid en spiritualiteit en healing. 


Boom

Een boom in mijn verhaal is heel speciaal. Ze zijn één van de liefste wezens die door de Universele Moeder is gemaakt.

De boom staat voor wijsheid, kracht en bescherming. Ook staat de boom voor innerlijke stilte, liefde en rust. Haar bladeren zorgen voor bescherming als het even moeilijk is. Is de boom hoog dan symboliseert dat een prachtige toekomst met voorspoed en succes. 

Notenboom brengt kalmte. Deze boom laat je beter naar je eigen innerlijke stem luisteren zodat je vrede hebt met je eigen beslissingen De notenboom versterkt je zelfvertrouwen.

De energie van een Beukenboom staat voor verdraagzaamheid. Mensen die moeite hebben met het voelen van mededogen zouden wat vaker hun heil kunnen zoeken bij de beuk. Ook staat de beuk voor huwelijk en trouw.

De Treurwilg helpt je bij verdriet en verlies.

De den helpt bij het relativeren van te veel zelfkritiek en te hoge verwachtingen. Ben je boos of voel je depressief, ga dan bij een den staan en voel haar in heel je wezen. Ze zal je weer helen door energie te geven.

De Eik helpt je bij de ontwikkeling van je innerlijke kracht. Gaat het leven niet zo als het gaat, zoek dan de liefde op van een eik. De eik zal goed voor je zorgen. Ze zal zorgen dat je weer rustig wordt en de kracht weer vind om vooruit te gaan.

De Berk helpt ons bij relaties. We leren anderen beter te begrijpen. Ben je erg verlegen of bang voor afwijzing, ga dan onder een berk staan en voel haar energie. Ze zal je kracht geven.

Dennenboom symboliseert onsterfelijkheid, leven of vruchtbaarheid. 

 

 


Boomstronk

Een boomstronk in het verhaal betekend dat de boom naar een andere wereld is gegaan. Hij laat zijn stoffelijke achter en de bosnimfen zorgen dat alles in balans komt. Ze zorgen voor nieuw leven op de plek van de stronk. Maar wat zegt dat nu over jou? Laat je zorgen achter je, ze zijn de zwakke plekken in je ziel. Verwerk je teleurstellingen en tegenslagen en laat oude patronen los, pas dan kan er nieuwe inzichten geboren worden.


Bos

Wandel je in mijn verhaal door een bos of zie je het bos dan betekend dit dat je rust wil, even zuurstof, even terug naar jezelf.

Je wilt aarden, beide benen op de grond. Je weer jong voelen en openstellen en het ontdekken van je innerlijke zelf. Als je door het bos loopt voel je je onschuldig en spiritueel, je bent dan één met de natuur. Je gaat gebukt onder de druk van je huidige leven.  


Bosnimfen

Bosnimfen zijn kleine wezentjes die samen werken met De Moeder. Ze houden alles wat groeit en bloeit in evenwicht.

Bomen en planten die dood zijn in de ene wereld, helpen ze mee om naar een andere wereld te brengen. Ze staan voor balans, de natuur en de vrouwelijke energie. 


Bosrand

Kom je aan bij de bosrand, dan wil dit zeggen dat je de vrijheid weer gaat zien. Je komt los van je eenzaamheid, je angsten en je zal weer met een blije blik de wereld in gaan kijken. Geniet van deze reis, het zal je met open armen verwelkomen. 


Boterbloem

Een boterbloem in mijn verhaal staat voor innerlijke rijkdom en zelfrespect.


Brug

Een brug in het verhaal staat voor een overgangsperiode voordat je een nieuwe fase ingaat. De weg die je zult bewandelen, zal in elk aspect je leven gaan veranderen.

Het oversteken van een brug wil zeggen; dat je een belangrijke beslissing in je leven hebt genomen wat positieve veranderingen zal brengen. Een brug over water betekend dat de overgang emotioneel zal wezen.

 

 


Buizerd

Vliegt er een Buizerd door het verhaal heen, dan betekend dit dat je het overzicht hebt in je leven of dat je moet zorgen dat je het overzicht krijgt over een bepaalde levensfases in je leven. Je bent scherp, je hebt zelfvertrouwen en je bent beschermend. Ook staat de Buizerd voor dood en wedergeboorte, transformatie en ontwaken.


Braam

 

Kom je een braam tegen in het verhaal dan betekend dit dat je in balans bent tussen je aardse en kosmische krachten. Het brengt evenwicht tussen voelen en doen. De braam staat ook symbool voor gevoelens tonen, prikkelbaar als het niet gaat zoals je wilt en doorzettingsvermogen. Je bent sterker dan je denkt. 

 

 


Bad

Komt er in je verhaal een bad voor en word je gewassen, dan betekend dit dat je energetisch gereinigd word. Je mag oude patronen los gaan laten. Je mag energieën die aan je vast zijn blijven kleven van andere mensen en van jezelf verwijderen. Het is een opschoning proces. Nieuwe lessen zullen dan aan de oppervlakte komen en mogen dan ingezien worden. 


Brievenbus

Staat er een brievenbus in je verhaal, dan betekend dit dan je binnenkort een boodschap van gene-zijde kunt verwachten. 


Bron

Een bron in het verhaal, zijn hele mooie energie bundels van de hoogste sferen. Daar waar de lijnen van energie elkaar raken, zal de energie nog hoger zijn. Ga met je gedachten naar zo’n bron van licht en voel hoe je word meegenomen…. Altijd weer heel speciaal om daar te zijn. geniet er dan ook van. 


Chakra

Wortel Chakra ligt aan de basis van de ruggengraat rond geslachtsorganen. Het straalt de kleur rood uit en vertegenwoordigt het element aarde. Deze chakra staat voor overleving, stabiliteit, ambitie en zelfvoorziening. Wanneer de Wortelchakra uit balans is, kan een persoon zich onzeker, instabiel, angstig, gefrustreerd of ongegrond voelen. Maar is de chakra in balans dan voelt een persoon zich stabiel, zelfverzekerd, onafhankelijk evenwichtig, energiek, en sterk.

 

 

Heiligbeen chakra bevindt zich in de onderbuik, ongeveer vier vingers onder de navel. De bijbehorende kleur is oranje en het vertegenwoordigt het element water.

Deze chakra staat voor seksualiteit, verlangens, creativiteit en eigenwaarde. Wanneer deze chakra uit balans is, kan een persoon zich emotioneel explosief en prikkelbaar voelen en is er een gebrek aan energie en creativiteit. Men is manipulatief of geobsedeerd met seksuele gedachten. Wanneer je chakra in balans is, voel je je positief, vitaal, tevreden, meelevend en intuïtief.

 

Zonnevlechtchakra bevindt zich tussen de navel en de onderkant van de ribbenkast. Het vertegenwoordigt het element vuur en straalt de kleur geel uit.

Dit chakra wordt gekenmerkt door energie en emoties als ego, woede en agressie. Een disbalans kan zich fysiek uiten door problemen met de spijsvertering, leverproblemen of diabetes. Op emotioneel niveau kan men worstelen met depressies, gebrek aan zelfvertrouwen, woede en perfectionisme. Door de chakra in balans te brengen, zou men zich energiek, zelfverzekerd, productief kunnen voelen en zich beter kunnen concentreren.

 

Hart Chakra is zoals de naam al impliceert, gelegen in het hartgebied. De kleur is groen en het element is lucht.

Deze vierde chakra is de zetel van de balans in het lichaam, gekenmerkt door gevoelens van liefde, gehechtheid, compassie, vertrouwen en passie. Wanneer deze Chakra uit balans is, kan een persoon moeite hebben met emotionele problemen zoals woede, gebrek aan vertrouwen, angst, jaloezie en humeurigheid. Door het harmoniseren van de chakra, zou je je meelevend, optimistisch, vriendelijk en gemotiveerd voelen. Begrip hebben voor jezelf en anderen en zorg dragen voor jezelf en anderen horen ook bij een in balans zijnde Hart Chakra.

.

Keel Chakra ligt aan de basis van de keel en staat in verbinding met de schildklier. De kleur is helder blauw en het bijpassende element is ruimte.

Keel Chakra staat voor inspiratie, expressie, geloof en het mogelijkheid van communicatie. Onevenwichtigheid van de Keelchakra kan leiden tot verlegenheid, stilte, een gevoel van zwakte of het onvermogen om uw gedachten uit te drukken. Als deze chakra in balans is, kan dit zich uiten door creativiteit, positieve zelfexpressie, constructieve communicatie en tevredenheid.

 

Derde Oog Chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen.

Deze chakra heeft geen element, maar heeft wel een kleur, namelijk indigo blauw.

De derde oog chakra staat voor zijn intelligentie, intuïtie, inzicht en zelfkennis. Wanneer deze chakra uit balans is, zou men het gevoel kunnen hebben niet assertief te zijn en bang zijn voor succes. Of het tegenovergestelde, namelijk egoïstisch zijn. Onevenwichtigheid, hoofdpijn, wazig zicht en andere oogproblemen. Wanneer deze chakra in balans is, is men zijn eigen meester, zonder angst voor de dood en vrij van gehechtheid aan materiële dingen.

 

Kruin Chakra is gelegen op de kruin van het hoofd. Ook deze chakra heeft geen element. De kleur is violet en/of wit.

 

Deze chakra staat voor spiritualiteit, verlichting, dynamische gedachten en energie. Het zorgt voor de innerlijke stroom van wijsheid en brengt de gave van kosmisch bewustzijn. Bij disbalans zou men last kunnen hebben van een constant gevoel van frustratie, destructieve gevoelens en het ontbreken van een vonk van vreugde.


Dahlia

Kom je een Dahlia tegen in het verhaal dan wil dit zeggen dat je kracht krijgt van je helpers. Ze zijn dicht bij je en houden zo veel van jou. 


Diepe dalen

Ga je door diepe dalen, dan zegt het dat je leven op dit moment even niet zo goed gaat als je zo graag zou willen.

Maar de dalen zijn nodig om inzichten te krijgen in jou leven en de wereld om je heen. De dalen zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt te staan en dat je mag leren en af mag leren.

 

Zie de dalen niet als iets heel ergs, het hoort bij het proces van ieder mens, en op dit moment ben jij onderweg. Je zal niet dieper gaan dan jij niet aan kan. Vertrouw op je Engel of gids die altijd met je meeloopt en hij zal je optillen als jij niet meer kan. Pas dan zal het licht weer gaan schijnen, ook voor jou! 


Dertien (13)

Nummer 13 is een teken van de Engelen dat je verbonden bent met de verlichte spirituele meesters en het vermogen om je te helpen om je wensen te manifesteren.


Deur

Als je door mijn verhaal heen wandelt en je komt een deur tegen dan betekend dit; dat er nieuwe mogelijkheden op je pad komen. een nieuwe fase van het ene bewustzijnsniveau naar de andere. Het zal zorgen dat je meer openstelt naar anderen en de behoefte aan innerlijke zelfstudie. Omarm nieuwe ideeën. 


Diamant

Kom je een diamant tegen in het verhaal, dan staat die diamant voor een zuivere licht-energie die bijzonder krachtig en intens is. Het versterkt de verbinding met de Goddelijke moeder en vader en andere hoge energieën. Het zal je spirituele inzichten en je helderziendheid bevorderen. De diamant laat ook je innerlijke inzichten zien die nog verscholen zit in de diepere lagen van jezelf. De diamant helpt je mee met het transformatieproces. 


Dolfijn

Een dolfijn in mijn verhaal komt regelmatig voor. Ze zijn zo vrolijk en ze staan voor vrijheid. Ze kunt ze zien springen vanuit het water en er ook weer in terug zien duiken. Ze zijn uitzonderlijk lief en zullen je nooit kwaad doen. Hun intelligentie is zo bijzonder hoog dat ze in welke stemming je ook bent, ze je zo weer vrolijk krijgen. Ze zorgen dat je weer in balans komt met jezelf. Ook staan dolfijnen voor spirituele vooruitgang. Het spelen met een dolfijn, zorgt ervoor dat je weer kind bent. Je onbevangen, geen angst, boosheid of verdriet. Ze zorgen voor innerlijke vreugde en vrijheid. Ben je verdrietig of vind je het leven moeilijk, ga dan met je gedachten naar de dolfijnen en speel met ze. Ik weet zeker dat je daarna weer beter voelt.

 

 


Dolfijnen Matrix

De dolfijnen matrix is één van de 17 chakra’s van ons lichaam.

Ze staat verbonden met Moeder Aarde en ons lichaam, geestelijk en lichamelijk.

Ga in gedachten naar de dolfijnen en ze zorgen ervoor dat je weer mag stromen. De klank van de dolfijn zorgt er namelijk ook voor dat diepe innerlijke blokkades los mogen komen. Gebruik de dolfijn als gids, ze willen je heel graag helpen.

Dolfijnen hebben een sterke verbinding met Lumurie.

Dolfijnen- en walvissenmatrix staan voor vreugde, eenheid en onvoorwaardelijke liefde. Hij zuivert genetische informatie van de familielijn, man/vrouw patronen, seksualiteit en religie. Versnelt je spirituele ontwikkeling en brengt verlichting en meesterschap.

De basis van alles is onvoorwaardelijke universele liefde.

 

 


Douche

Sta je in het verhaal onder de douche dan staat dit voor spirituele vernieuwing. Je wast jezelf schoon en laat oude patronen los. 


Draaimolen

Zie je een draaimolen of zit je er in, dan wil dit zeggen dat er veel turbulentie in je leven is. Je emoties draaien in een kringetje. Misschien is er iets in het verleden gebeurd dat je hebt onderdrukt?

De draaimolen kan ook symbool staan voor innerlijke vreugde.

Maar ook voor angst om je kindertijd te herbeleven en voor de overgang naar volwassenheid.

Misschien een beginfase van een romantische liefde?

 

 

 


Draaikolk

Ga je tijdens een healing door een draaikolk wees dan niet bang.

In mijn onze verhalen is dit een goed iets.

Je bent aan het veranderen en de draaikolk in het verhaal neemt je in je onderbewuste al vast mee naar een andere plek, energie of wereld. Het zorgt ervoor dat je er klaar voor bent om nieuwe stappen te ondergaan. 


Duif

Kom je een duif tegen in je verhaal, dan wil dat zeggen dat ze harmonie komen brengen , omdat je dat op dit moment goed kan gebruiken. Ook staat de duif bekend als een spiritueel dier, het christusbewustzijn en het contact tussen de twee werelden.  Je wordt beschermd en hij wil zeggen dat je gezien bent in de bovenwereld. 


Duinen

Loop je door de duinen, dan wil dat zeggen dat je nog maar kleine ongemakken in het leven zult ervaren naast je normale zielenreis.

Maak je niet te druk, je bent immers bijna bij de twee werelden die elkaar zien en aanraken. Go with the flow!


Draak

Zie hemelse wezens


Dierenwereld

In de werelden waaruit ik schrijf zijn er twee dierenwerelden naast Zomerland.

De één is een wereld waar huisdieren komen na hun overlijden en worden liefdevol verzocht. Ze gaan dan met de Engelen en soms met een vorig huisdier terug net als gidsen bij de mens. Ze zijn vaak bij ons en helpen ons vanuit de lichtwereld.

De andere wereld is de wereld van de dieren die niet in huis leefden, de wilde dieren.

Deze dieren leven in dezelfde gebieden en zijn hier allemaal liefdevol.

 

Ze wachten tot ze weer een nieuw leven mogen leven op aarde.