De moeder Aarde

Moeder Aarde is een hele mooie ziel die jouw zo lief heeft.

Ga met je gevoel naar haar kern en open haar deur naar haar hart, ze zal je verwelkomen in haar huis. Moeder Aarde zal van je houden zoals geen enkele andere moeder kan, behalve de Universele Moeder. Maar ze is een deel van haar net als jij.

Vraag Moeder Aarde wat ze van jouw verwacht, haal eens diep adem in haar koninkrijk, ze zal je helen van al je zorgen als jij open voor haar staat. 


Moeder Gods

Zie universele Moeder / Kijk bij hemelse wezens


Maan

Kom je de maan tegen in je verhaal dan staat dit voor een verborgen, mysterieus aspect van jezelf. Het staat voor de vrouwelijke mystiek en intuïtie en onderbewustzijn. Ook staat de maan voor overgang van het oude naar het nieuwe. Sta je als maan lijnrecht tegenover de zon, dan betekend dit dat je in balans bent met je mannelijke en vrouwelijke energie.  


Mantra

Het horen van een mantra of het meezingen ervan zorgt voor rust. Deze eeuwenoude klanken vanuit het universum zijn zeer krachtig en bieden veel meer bescherming dan jij denkt. Een mantra is een soort sleutel die alles pen breekt. Een mantra werkt geestelijk, lichamelijk en op energetisch niveau. Zing mee als je een mantra hoort, het zal je wereld verruimen.  


Melkweg

Een droom over het melkwegstelsel of sterrenstelsel staat voor je creativiteit. Of het betekent dat je naar het bredere plaatje kijkt en je meer bewust bent van je omgeving.


Margrietjes

 Een Margriet in het verhaal staat voor het ontvangen en geven van liefde, onschuld en waarheid, puurheid, vrolijk en de waarheid. 


Meer

Het meer is een rustplek in een verhaal. Even bijkomen van de drukte van het leven. Een nieuwe weg zoekend om verder te kunnen. Geniet even van dit moment, het zal je rust geven om daarna weer door te kunnen.   


Muis

Onze kleine vrienden, de muisjes komen zo nu en dan in een verhaal voor. Een muis staat voor je levenslessen die je moet ondergaan. De muis heeft kennis en kan dubbele betekenissen achterhalen. De muis geeft begeleiding, werk vanuit zichzelf en is onderzoekend. 


Mulle zand

Iedere weg in het verhaal is uniek. Iedere pad in het verhaal is liefdevol. Welke weg je ook beloopt, je zal er alleen maar liefde tegen komen. Liefde van bloemen en dieren, van prachtige natuurschoon. En ja, zo nu en dan loop je door het mulle zand, zo nu en dan zal de weg steil worden, maar het pad is van liefde gemaakt en zal altijd in liefde met jouw zijn. 


Merel

De Merel staat voor moederfiguur.

Zo verteld de Merel dat je meer liefde aan jezelf moet geven. Het klaar staan voor anderen is leuk, maar vergeet jezelf niet.

Geniet van het lied wat de merel voor je zingt. Wees dan even stil in jezelf en keer naar binnen en verwelkom de merel in je hart. 


Mist

Zie je mist of nevel in het verhaal, dan staat dit symbool voor Mysterie, geheimzinnigheid en bescherming. 


Mos

Kom je mos tegen in het verhaal of mag je op een bed van mos liggen, dan betekend dit dat je gezuiverd wordt. Mos zuivert alles en de emoties die je in je draagt  zal het in zich opnemen en transformeren naar het licht van de Universele Moeder.

 Mos houd alles schoon. 


Meditatie

Meditatie is eigenlijk het denken uitzetten en bewust zijn van alles wat er in en om je heen gebeurd.

Dat is moeilijk, want al snel komt er een herinnering of een gedachten via een omweg weer door je heen stromen.

In mijn verhaal nodigen de hemelse wezens je dan ook uit om bij hen in meditatie te gaan. Om terug te gaan naar die speciale plek in het verhaal. Dat is een krachtplek voor jouw alleen en zal je weer even aangesloten zijn op de werelden. Geniet van je eigen krachtplek in jezelf.   


Mount Shasta

Mount Shasta wie heeft er niet van gehoord. Een vulkaan/berg in Noord Californië VS . Een echte krachtplek waar vele Engelen, lichtmeesters en hogere dimensionale wezens aanwezig zijn en zij hebben een sterke verbinding met Lemurië. Mount Shasta staat gelijk aan de vijfde chakra met zijn eigenschappen om te communiceren, uit te drukken en de verbinding te leggen tussen de geest en de ziel. 


Marmer

Marmer helpt aarden en in het hier en nu te leven.

Het is een goede steen voor mensen die veel in hun hoofd zitten, angstig zijn en veel piekeren.

Spiritueel kan marmer helpen om goed geaard van de ene bewustzijnstoestand over te gaan in een andere, zoals mij meditatie. Marmer helpt bij stress gerelateerde klachten. 


Muziek

Kom je in je verhaal muziek tegen,  dan wil dit zeggen dat de klanken resoneren op de trillingen van jouw pijnlichaam. Muziek heeft emotie en zal je aanraken. Gebruik muziek om te helen, maak muziek om verder te groeien, leef met muziek om in harmonie te komen en te blijven met de Engelen.  


Mus

Komen er mussen in je verhaal voor dat wil dit zeggen dat je je wel eens eenzaam bent. Mussen zijn namelijk nooit alleen.

Ook zijn mussen in het algemeen wat schuw, misschien moet jij jezelf wat meer laten zien. Mussen staan ook voor vertrouwen, ze resoneren op elkaars energie. Wat kan jij van de mus leren?


Nachtegaal

Als je een nachtegaal hoort zingen in het verhaal of word genoemd, dan staat dat voor een nieuw begin en spirituele verlichting. 

Hoor of zie je een gouden nachtegaal, dan wil dat zeggen dat de hogere energieën met jouw in verbinding staan en jou helpen waar ze kunnen om jou en je bloedlijn te helen en zuiveren.

Het verleden zal nog dieper schoongemaakt worden.


Overleven

Ben je aan het overleven dan wil dat zeggen dat je niet jezelf bent.

Je geeft je waarschijnlijk weg op verschillende manieren.

Stel jezelf de vraag: “Wie ben ik eigenlijk?” of “Wil ik dit wel of wil ik dit niet?” Om los te komen van anderen, moet je voor jezelf leren op te komen. Maar, doe alles vanuit liefde! 


Overgangswereld

Kom je in het verhaal in een ruimte tussen twee werelden, dan wil dat zeggen dat je in het leven in een rustperiode zit.

Even pas op zijn plaats, even rust.

Hoe de wereld er uit ziet, hangt aan kleur van de liefde af die jij voor jezelf hebt. Is de wereld helder en sprankelend, dan heb je heel veel liefde voor jezelf ontwikkeld, maar zijn de kleuren van jouw mooie wereld grauw of dof, dan zal je toch je angst, onzekerheid en onrust in jezelf moeten los gaan laten.

Maar door de donkere kleuren zie je wel een heel mooi landschap, je weet dat het er is, je hoeft alleen nog maar los te laten, af te leren en de kleuren zullen mooier en mooier worden.

Hier in deze wereld zal je worden voorbereid om een andere fase in je leven.   


Opruimen

Met opruimen in het verhaal word bedoeld; dat je al je ervaringen in je leven moet onderzoeken. Wat heeft die ervaring mij gebracht? Welke emotie heb ik hierbij? Kan ik de ervaring anders bekijken? Kun je het vanuit de ander bekijken, met zijn/haar achtergrond? Allemaal vragen die jezelf kunt stellen. Door anders naar de lessen te gaan kijken en te begrijpen waarom je zo hebt gevoeld, kun je gaan opruimen door te vergeven van jezelf en de ander. Voor sommige ervaringen in het leven is dat erg moeilijk, maar als je blijft zitten met die pijn, angst, boosheid, het niet begrijpen zal er niets opgelost worden en zal je altijd hiermee blijven leven. Waar kies jij voor? 


Onderwater

Zwem je onder water dan wil dat zeggen dat je heel gevoelig bent. Je ziet alles en je wilt vooruit. Maar vaak houden de mensen en gebeurtenissen in je leven je vaak nog vast of tegen. In dit mooie heldere water waar alles is balans is, is geen tegenwerking, je gaat met de stroom mee. Geniet van deze stroom, en probeer deze energiestroom vast te houden in het leven wat je leeft. Pas dan zal alles vanzelf gaan.   


Oogsten

Droom je dat je aan het oogsten bent, dan betekend dat je alle lessen die je voordat je hier naar aarde kwam mag leren en loslaten. Oogsten staat voor, je mag nu de cadeautjes uitpakken, je mag nu genieten, je bent op de terug weg, naar wie je ooit was.


Ooievaar

Zie je een ooievaar in je verhaal dan betekend dit een nieuw begin. Een nieuwe periode staat klaar voor de deur en jij mag de deur open maken. Geniet van dit nieuwe begin. 


Opperhoofd

Ben jij de opperhoofd in het verhaal dan wil dit zeggen dat je ook graag de controle wilt hebben over je eigen leven.

Je wilt gezien worden, je wilt aanbeden worden, je wilt graag dat mensen je aardig vinden. Maar opperhoofd zijn wil ook zeggen dat je de leiderschap weer op je neemt. 


Onzeker

Onzeker is dat je niet echt zeker overkomt.

Je bent misschien wat verlegen, twijfelachtig.

Kijk uit dat je niet anderen over je leven beslissen, ga altijd uit van je eigen kracht.

 

 


Olifant

Komt er een olifant in je verhaal voor, dan wil dat zeggen dat je bevoorrecht bent door het hoogste van de lichtwereld. Je staat in verbinding met hen, en je zal hun licht uitdragen. Een olifant ook wel Ganesha genoemd, is de God van kennis en wijsheid. Verdiep je in zijn kennis en hij zal je thuisbrengen. 


Paddenstoel

Kom je paddenstoelen tegen in het verhaal, dan zijn dat altijd de woningen van onze kleine vriendjes, de kabouters. Het zijn de rustpunten in het verhaal en in jouw leven. Overzie je leven en laat het dan achter je. 


Paardenbloem

Zie je in het verhaal paardenbloemen, dan staat dat voor een prettige omgeving en je hebt een gelukkige tijd.  Je wensen zullen uitkomen en geluk ligt voor het oprapen.

 

Je hoeft er alleen maar open voor te staan. 


Parels

Een parel in je verhaal vertelt je over je emoties, gevoelens en je vorige levens. Ook staat de parel in verbinding met je baarmoeder van het leven en de geboorte van iets nieuws. De parel helpt je bij genezing van oude wonden uit het verleden. Je mag dieper kijken naar je innerlijke bron. Je staat in verbinding met je hogere zelf en de energie trilling van het universum. Parels reinigen je innerlijke. 


Patronen

Patronen zijn gebeurtenissen of de zelfde handelingen of beslissingen maken die je voorouders ook hebben gemaakt en die jij ook in je hebt zitten. Na het kijken van patronen bij jezelf en je voorouders kun je het patroon inzien en doorleven. Je mag het daarna loslaten en hoeft het niet meer te hechten aan je leven op dit moment. Duidelijke patronen zijn verslaving, vroeg komen te overlijden, kraamdood, kindersterfte, kindertehuis, jezelf weggeven, opklimmen in status , door de bliksem getroffen worden, enz. enz. Deze gebeurtenissen kunnen generaties lang in stand gehouden worden.  


Pasteltint

Ben je in het verhaal in een sfeer van de Hemel en zie je hier veel pasteltinten, dan wil dat zeggen dat je in een zeer liefdevolle plek bent waar jij ook eens zal komen.

Vele zielen zijn hier om terug te keren naar een nieuw leven op een liefdevolle planeet.

Jij mag alvast een beetje van deze helende sfeer opsnuiven en de energieën blijven voor altijd in je lichaam en ziel vastzitten. Een lichtpuntje waar je eens mag terugkomen.

Genet van deze sfeer en ga eens in je gedachten ernaartoe. Het zal wonderen verrichten. 


Paard

Paarden leven op de grens van de fysieke wereld en de onzichtbare wereld, ze zijn hier op aarde aanwezig doch hebben tegelijkertijd een diepe verbinding met de andere wereld. Daaruit ontstaat levenskracht. Het is het trouw zijn aan jezelf, aan je eigen innerlijke leiding. Dat geeft vrijheid, de vrijheid om jezelf te zijn, de vrijheid om je eigen leven vorm te geven.


Passiebloem

Je hebt weer een berg overwonnen en je mag even tot rust komen in één van de dalen. Je speelsheid, het innerlijk kind zal tot uiting komen, maar kijk uit! Oude terugkerende oude gewoontes, relaties en vriendschappen kunnen terug keren. Kijk goed naar die verbindingen. Zijn ze gewenst of ongewenst. Krijg je energie van hen of kost het je energie. Een passiebloem staat ook voor voorouders, karma, vorige levens en familieleden. Je hebt verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen van de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies. 


Plein

Komt er een plein voor in je verhaal dan wil dit betekenen dat je in balans zal komen. Het plein is in  het verhaal altijd midden in een dorp of stad. Je zal weer in het midden komen te staan, een eik punt in je leven. Dus geniet van dit moment, het zal je rust geven.  


Paradijs

Heb je het gevoel dat je door het paradijs wandelt, dan betekend dit dat jij je vrij voelt. Je weet nu hoe het is om over gelukkig te zijn, dit is thuiskomen op alle lagen van jouw zielenreis. Probeer die vrijheid vast te houden en draag het voor altijd met je mee.


Planeten

Zie je planeten in je verhaal, dan wil dit zeggen dat je alle emotionele eigenschappen in jezelf hebt zitten. Je kan het zien als kleine lesjes die je van een andere kant kunt belichten.   

De  lichtlichamen zijn zuiver en liefdevol, maar de stand er van kan je in onbalans brengen.

Het universum zit namelijk in jezelf, en ook haar eigenschappen.

Zo binnen, zo buiten.


Poort

Loop je in het verhaal door een poort heen of zie je een poort, dan wil dat zeggen dat je open staat voor nieuwe lessen. Je wilt jezelf verruimen door nog bewuster te worden dan wie je werkelijk al bent.

Volg je weg en je zal daar komen, waar je naar toe moet. Vertrouw op je helpers. 


Pretpark

Zie je of ben je in een pretpark dat wil dit zeggen dat je wel wat opwinding kan gebruiken. Het leven is saai op dit moment.

Het kan ook wezen dat je de laatste tijd te snel afgeleid bent. 


Priester/Priesteres

Bent of zie je een priesteres, dan wil dat zeggen dat je een orakel was van het oude geloof. Je stond tussen ‘De Moeder’ en de mens in. Het orakel laat De Moeder energie door zich heen werken om antwoorden te geven vanuit de andere werelden of van De Moeder zelf.

 

Nu zal je het een medium of paragnost noemen. Maar in de oude tijd, waren de orakels/priesteressen heel bijzonder, omdat ze dicht bij de Moeder God stonden. 


Prieel

In het prieel kun je bezoek ontvangen van overleden dierbaren. Dit is een speciale plek in de verhalen die ik door mag krijgen. Het heeft niet echt een betekenis, maar de liefde , het weerzien is altijd bijzonder.  


Pilaar

Kom je een pilaar tegen in je verhaal dan symboliseert dit voor kracht en hard werken. Je bent bezwaart dat je anderen altijd moet ondersteunen vaak ten koste van jezelf. 


Pyramide

De Pyramide staat voor de boven- en de onderwereld, het overgaan van zielen naar het Hemelrijk. Kom je een Pyramide tegen in je verhaal of er wordt over gesproken, dan is dat een speciaal symbool. Jij hebt beide in je zitten. Jij kunt via de beneden wereld naar de bovenwereld reizen. Beneden wereld bedoelen we niet de donkere sferen, maar zielen die verdwaald zijn en in die wereld rondzweven.

De Pyramide staat ook voor kracht, doorzetten, je laat je niet van je doel afhouden, je weet wat je wilt en zodra jij je tentakels ergens inzet, laat je niet meer los.

 

 


Puzzelstukjes

Komen er puzzelstukjes voor in je verhaal, dan betekent dit dat je inzichten krijgt die zomaar opeens binnenvallen. Het opeens bewust worden van een les waar je al lang geen duidelijkheid in hebt gekregen. Door de inzichten krijg je rust en stabiliteit in je leven en kun je weer nieuwe lessen aan die voor je openliggen.