Opgestegen Meesters

Ga je voor het eerst het spirituele pad bewandelen, dan wil dit zeggen dat je opzoek gaat naar ware zelf.

Je stelt jezelf de vragen, waar kom ik vandaan, waar ga ik straks na dit leven naar toe, is er wel een God of niet. Is er een Hemel en bestaat karma nu wel echt?

Mensen die het spirituele pad helemaal doorlopen hebben noemen we ‘Opgestegen Meesters’.

Zij hebben net als ons op aarde geleefd en na heel veel incarnaties kwamen ze in een hogere bewustzijn staat, waarnaar ze uiteindelijk opstegen. Ze waren klaar en hoefden niet meer te incarneren en de lessen van de aarde de leren. Zij zijn over het lijden heen en zijn nu lichtwezens.

 

Jezus ging ons voor en hij liet ons zien dat ook wij dat licht in ons dragen. Hij bewandelde het pad al voor ons, wij hoeven hem alleen maar te volgen.  


Saint Germain

Saint Germain is een Chohan van de zevende straal, de Violette straal. Deze Violette straal staat voor vrijheid, alchemie, rechtvaardigheid, genade en transformatie. Saint Germain onderwijst geïnteresseerden en wijdt ze in om meesterschap te verkrijgen. Ook bereidt hij ze voor om de gaven van de “Heilige Geest” te ontvangen. Hij staat klaar om elk ziel te begeleiden.


Lady Nada

Lady Nada is Meester in de Chohan van de zesde straal.

 

De purperen gouden straal van vrede, dienstbaarheid en broederschap. Ze leert mensen om meesterschap te verkrijgen over het Zonnevlecht-chakra en helpt hen de gaven van de “Heilige geest” te ontvangen van het spreken in talen. Dit heeft te maken met het overbrengen van het woord. Dit kan een troostende woord voor een kind zijn of iemand met zielenpijn. Lady Nada is degene die tweelingzielen bij elkaar brengt. 


Meester Kuthumi

Meester Kuthumi is meester van de tweede straal van goddelijke verlichting. Kuthumi helpt je goed verbonden te zijn met Moeder Aarde, zodat je respect hebt voor het leven en je beter je levensdoelen kunt verwezenlijken. Kuthumi zit vol humor en laat je kijken naar jezelf en de wereld. De energie van Opgestegen Meester Kuthumi helpt je het leven makkelijker en met vreugde te leven.


Serapis Bey

Serapis Bey is de Chohan van de vierde straal. Een witte straal met de eigenschappen zuiverheid, discipline, vreugde, hoop en uitmuntendheid. Hij werkt samen met zijn leerlingen om hen te hlpen deze eigenschappen te ontwikkelen en om meesterschap te verkrijgen in het stuit-chakra en geleidelijken veilig het Kundalinivuur op te laten rijzen dat in de chakras opgeslagen. Serapis Bey kan de mensen voorbereiden om de gave van de Heilige Geest. 


El Morya

El Morya is de Chohan van de Eerste straal, de blauwe straal van kracht, goede wil en geloof. Hij geeft uitleg over de eigenschappen van de blauwe straal, namelijk:  leiderschap, een juist gebruik van macht en spraakvermogen en een absolute overgave aan Gods wil. Hij kan alle leerlingen helpen die deze deugden willen verwezenlijken; die meesterschap willen verkrijgen over het keelchakra en die van de Heilige Geest de gaven willen ontvangen van het ‘Woord van Wijsheid’ en het vertrouwen in de goddelijke wil. El Morya staat bekend als de meester die in de 19e eeuw samenwerkte met de meester Kuthumi om de Theosofische Beweging op te richten en de kennis van de hogere waarheden onder een groter publiek te verspreiden.


Sananda

 

Als vertegenwoordiger van de Zoon van het Vissentijdperk is Jezus het absolute voorbeeld en de absolute wegwijzer van het Pad van Christus schap. Hij kwam om ons te tonen hoe wij ons met het Hogere Zelf konden verenigen, zodat wij ook zouden weten hoe wij één met de Christus konden worden en ons eigen Christus schap volgens zijn voorbeeld konden verwezenlijken. 


Djwhal Khul

De energie van Meester Djwal Khul brengt je in contact met je eigen kracht. Deze kracht heeft altijd in ons gewoond, maar wordt vaak verzwakt door te veel compromissen die de samenleving van ons eist. Djwal Khul geeft ons deze macht, niet om macht over anderen uit te oefenen, maar om weer macht over onszelf te hebben. We moeten deze gave gebruiken om het stuur van ons eigen leven te nemen, om die paden te bewandelen die de moeite waard lijken om ons te binden.

Op deze manieren hebben we veel zelfrespect en zelfvertrouwen nodig. Meester Djwal Khul versterkt deze kwaliteiten en vervangt een "Ik weet niet of ik het zou moeten en kunnen" door een "Ik kan, ik wil en ik zal". Hij wijst ons een mogelijke richting om onze energieën niet verkeerd te richten, omdat niet iedereen voor alles bestemd is. 


Franciscus van Assisi

Kom je Meester Assisi tegen in het verhaal, dat hen je een sterke band met dieren.

Net als de Heilige Franciscus van Assisi vertrouwen ze je instinctief en komen naar je toe voor hulp en vriendschap. Je hebt een aangeboren vermogen om met dieren te communiceren en je weet wat zij denken en voelen. Op een bepaalde manier voel jij je meer op je gemak bij dieren dan bij mensen. Je huisdieren die overleden zijn doen je heel veel lieve groetjes. Ze willen je laten weten dat zij gelukkig zijn en het naar hun zin hebben in de Hemel.

 

Assisi wordt geassocieerd met de natuur en de dieren. Hij preekte in de bossen en de dieren en vogels luisterden naar hem. 

Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding

Schrijf Medium Jolanda Rhijnsburger Epen Limburg