Valk

Een valk in het verhaal staat voor heling van de ziel.

De valk begeleid zielen naar de zielenwereld en is een boodschapper van het dierenrijk. Zijn geluid kondigt een bijzondere gebeurtenis aan. De valk is een waarnemer en hij zal het kleinste detail zien, hij heeft het overzicht. Hij kan namelijk situaties van alle kanten bezien.

 

 


Veer

Zien we een veer op de grond liggen, dan is dat een teken van onze Beschermengel. Hij laat weten dat hij je heeft gehoord en dat hij heel dicht bij je is, en dat hij ontzettend veel van je houd. Vertrouw op je Beschermengel, praat het hem. Hij is er speciaal voor jou!

Aai je een vogel en voel je zijn veertjes door je handen heen glijden, dan zegt dit dat je heel veel kennis in huis hebt, je staat open voor meer, maar alleen als het goed voelt. Je zal alleen die kennis op gaan pakken dat je verder zal brengen in je eigen zielenpad.  

 


Verleden

Het verleden heeft nog steeds altijd veel invloed om het leven van nu.

Het zorgt voor conflict in jezelf en zal steeds maar weer terug keren zolang de stilte niet gevonden is. Soms moet je even naar het verleden kijken om iets op te lossen of inzichten te krijgen. Ruim op wat je steeds van je weg afhoud. 


Verdwaald

Verdwalen betekend in het verhaal dat je zoveel in jezelf hebt opgeslagen aan kennis en emoties, dat je even vastloopt. Je hebt rust nodig om weer het overzicht te krijgen over je leven en hoe je die in gaat vullen.

 

Neem die tijd, het zal je healen en het zal je weer terug bij je innerlijke bron brengen. 


Verliefd

Voel jij je verliefd in jouw verhaal dan wil dat zeggen dat dit een projectie is hoe jij in het leven staat. Je bent de liefde, de genegenheid en het verlangen. Je bent verliefd op je levensdoel dat diep binnen in je zit. Je hebt een diep verlangen naar gelijkgestemde. Je hebt je hart geopend voor innerlijke liefde en balans in dit leven. Verliefdheid verbind je met de Universele moeder, de Engelen, Gidsen en Opgestegen Meesters. Je bent in balans met je innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie.         


Verlichting

Verlichting is dat je al je lasten vanuit dit en vorige levens hebt ingezien en hebt losgelaten. Je bent zonder zorgen en hebt jezelf omhoog gewerkt de zelfde pad die jezus ging. Je raakt verlicht als je klaar bent en dan zal je een opgestegen of opgevaren meester worden. Het denken heeft niet meer de controle en dualiteit in jezelf is verdwenen. 


Vijver

Zie je een vijver in het verhaal dan staat de vijver voor rust. Je hebt meer rust nodig voor jezelf. Misschien even tijd om eens goed na te denken over je leven of bepaalde situaties. Blijf luisteren naar je innerlijke gids, dat is de juiste raadgever. 


Vlinders

Vlinders zijn de boodschappers van boven.

Ze staan voor reïncarnatie en transformatie, dromen, vrolijkheid.

Een weg vliegende vlinder is een bevrijdend symbool van schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid en wedergeboorte.

De vlinder staat voor de drie stadiums waar de menselijke ziel door heen gaat, namelijk leven, dood en wederopstanding.

 Zie je vlinders in mijn verhaal, dan weet je dat je bijzonder bent en dat ze je lief hebben. 


Vliegen

Ga je vliegen in een verhaal dan symboliseert dat je de controle die je nog in je hebt, los mag laten.

Je bent ergens bovenuit gestegen, je hebt het overzicht, je voelt de vrijheid! Vliegen staat voor spirituele verbondenheid, je hebt een hogere verbinding bereikt. Je bent vrij!


Vortex

Een vortex in je verhaal wil zeggen dat je ruimte, plek, dorp/stad, land of jezelf beschermt. De energie die jij hebt zal verhogen en niet omlaaggaan door andere elementen. Het beschermt je voor onverwacht en ongewenst bezoek. Het helpt je te beschermen als mensen je uitputten of leegzuigen door hun energie. Zie het als een tent, Pyramide, tunnel, draaikolk die je om jezelf of de plek heen zet. Door de energie die in een snelle beweging ronddraait zal het alle lagere energieën rustig houden/verwijderden en naar het licht brengen. 


Vos

De vos staat voor inzicht, slimheid en vindingrijkheid. Je mag nog meer je kwaliteiten laten zien. 


Vis

Zie je vissen springen uit het water dan betekend dit voorspoed en rijkdom. Geniet van de veranderingen en spring net als de vissen zonder zorgen door het leven. 


Violet vuur/vlam

Het violette vuur is een speciaal licht dat van de opgevaren meester Saint Germain afkomstig is. Dit vuur help mee om de geest te zuiveren, je bevrijden van emoties en het lichaam te genezen. Het violette vuur heeft een hoge frequentie en heeft de capaciteit om het lichaam te zuiveren van oude pijnen van vele levens.

 

Een oefening: Roep Saint Germain aan en zie hem staan met zijn violette vuur. Ga met je handen in gedachten naar je onderste chakra. Haal al het oude pijn, verdriet hier weg en maak er een bal van. Gooi deze bal van pijn in het vuur. Het zal verbranden en je zal langzaam schoon worden. Ga nu naar de volgende chakra en herhaal de handeling. Ga nu één voor één de chakra’s bij langs. Tot je het gevoel hebt dat je schoon bent. Herhaal deze oefening zo vaak mogelijk.(in het begin meerdere keren per week, daarna 1 a 2 keer per week. Blijf in contact met de Meester, hij is om ons te helpen.  


Vogels

Er zijn veel betekenissen van vogels, maar omdat wij vanuit de liefdevolle werelden schrijven, zijn er in jouw verhaal geen vreemde vogels. Vogels staan in jouw verhaal voor dat je de grenzen mag over vliegen. Vogels kennen namelijk geen grenzen.

De wereld is één en die eenheid zal in jouw verankerd raken als je geen onderscheid maakt tussen het ene land met het andere, de ene cultuur met het andere, de ene overtuiging met het andere overtuiging. Vlieg hoger, zie wat voor spel de mens nog speelt daarboven dan heb je het overzicht en je doet er niet meer aan mee.

Want zodra de vogel laag vliegt en zichzelf grenzen gaat opleggen, dan is hij niet meer vrij.

Zingende vogels staan voor vrijheid, opschoning van oude patronen. Ga maar eens een mantra zingen en kijk wat er in jou gebeurd.

Over vliegende vogels staan voor volg je weg, de vogel wijst je de weg. 


Voorouders

Als jij je voorouders in het verhaal tegen komt, betekend dit dat je verder terug mag gaan in de familielijn. Let op trauma’s en familiepatronen. Je mag niet alleen jezelf helpen, maar ook alle anderen die voor jouw kwamen.

Als jij je nog verder verdiept in deze voorouder-healing, dan zijn ze bij je om de weg vrij te maken en om jou te helpen.

Het is een zegen om alles los te mogen laten.


Vuurvliegjes

Kom je vuurvliegjes tegen in het verhaal, dan wil dat zeggen dat ze je pad verlichten. Ze willen je de weg wijzen, houd van ze, ze zullen je hart verlichten als je van ze houd. 


Walvis

Een walvis in je verhaal is een mooi geschenk. De walvis heeft een rust over zich die jouw helpt ook de rust terug vinden. De walvis helpt je met je intuïtie en je bewustzijn lessen. Ga naar de walvis toe in je gedachten en zwem me haar door de Waterwereld. De Waterwereld is één van de Werelden in de sferen van de Hemel.   


Water

Als je in het verhaal water tegenkomt, dan betekend dat het altijd reinigend is.

Water is helend en zuivert jouw lichaam en geest.

Het kan ervoor zorgen dat je alles net even anders bekijkt, waardoor je inzichten gaan zien en je meer mag groeien in bewustwording. 


Wakker worden

Wakker worden betekend niet dat je wakker moet worden vanuit je slaap, maar dat je wakker moet worden vanuit het leven, vanuit jezelf. Wakker worden is door jezelf elke keer te onderzoeken. Alle pijn, verdriet, trauma's pel je als een ui laagje voor laagje af. Dit kan niet in één leven, daar doe je meerdere levens over. Door bewust naar jezelf te kijken zal je steeds meer inzichten mogen zien over je leven. Door deze inzichten kom je dichter bij je ware zelf te staan en zal het licht in jezelf geankerd worden waardoor je meer met de sferen van het licht in verbinding komt te staan. Word bewust van jezelf en de spelletjes die wij als mens nog met elkaar spelen en laat los wat niet van jou is, Pas dan zal je jezelf ontmoeten.  


Waterlelie/blad

De waterlelie is een prachtige bloem dat wedergeboorte en een nieuw begin symboliseert. Je hoeft het verleden niet meer mee te dragen, je bent sterker, veerkrachtiger een beter mens geworden.  


Waterval

Zie je opeens een waterval in het verhaal, dan betekend dit dat je oude gedachtes en emoties los moet gaan laten. Laat de opgekropte en negatieve gevoelens los. Leer om te gaan met gevoelens. Ook staat het heldere water voor vernieuwing. 


Waterlijnen

Zie je waterlijnen, dan wil dit zeggen dat de stuwende kracht in jouw aanwezig is, jou een bepaalde kant op stuurt. Je kan tegen de stroom in zwemmen, maar dat zal alleen maar voor onrust en conflict zorgen. De kunst is om alles los te laten en je mee te laten nemen op de stroom van het water.


Waterwereld

De Waterwereld is een wereld in de Hemelse sferen.

Hier gaan alle dieren die in de zee leven naar toe als ze over zijn gegaan. Ze mogen net als de mens hier even uitrusten en om zich daarna klaar te maken voor een nieuwe reis naar aarde.

Kom je in het verhaal in de Waterwereld terecht, dan ben je een bevoorrecht mens. Geniet van deze wereld, misschien kom je een dolfijn of walvis tegen of je mag een onderwater reis maken.

 Water staat voor kracht en heling. 


Waterspiegel

In het water zo glad als een spiegel, dan wil dit zeggen dat je geen tegenwerking krijgt van het universum. Je bent geliefd!


Wandelen

Kom je wandelen in het verhaal tegen dan betekend dat je nog meer de natuur moet in gaan om je af te schakelen van energieën die niet bij jou horen.

De natuur kanaliseert en heelt je energie en als je lichtlichamen.

Door te gaan wandelen krijg je weer nieuwe energie dat we weer terug laat komen wie je bent. 


Wasbeer

Een wasbeer in het verhaal is een duidelijk voorbeeld van speelsheid en kinderlijke onschuld. Alles wat de wasbeer doet en uitvreet, doet hij met zoveel overtuiging. Wees als een wasbeer en laat je kind in jezelf weer naar boven komen. 


Walnotenboom

Zie boom


Weg/Pad

Iedere weg in het verhaal is uniek. Iedere pad in het verhaal is liefdevol. Welke weg je ook beloopt, je zal er alleen maar liefde tegen komen. Liefde van bloemen en dieren, van prachtige natuurschoon. En ja, zo nu en dan loop je door het mulle zand, zo nu en dan zal de weg steil worden, maar het pad is van liefde gemaakt. Welke weg je ook kiest, het zal je altijd naar de weg van thuiskomen brengen.


Wegwijzer

Welke weg ga je op? Ga ik links, rechts of toch rechtdoor.

Welke weg je ook kies in mijn verhaal, het zal je altijd daar brengen waar je heen moet. De ene weg zal niet mooier of liefdevoller zijn dan de ander, de andere weg zal alleen anders geschreven worden.


Welkomstlied

Hoor je in je verhaal een welkomstlied, dan ben je gezien door de hogere energieën. Dit zal betekenen dat je het oude los moet laten voordat je aan het nieuwe mag beginnen. Een soms moeilijke taak, omdat bij sommige mensen hun leven volledig overhoop gegooid zal worden. Maar uiteindelijk gaat het om de reis van de ziel, wat zij/hij heeft gekozen. 


Weide

Zie je een wei of loop je er doorheen dan betekend dit, openheid en veiligheid. Je weiland met bloemen betekend dat je alleen de zonnige kant ziet en dat je leven zonnig en vredig is.

Steek de een weiland over dan betekend dit dat je de kortste en snelste weg neemt om je doel te bereiken, maar je vergeet om van je weg er naartoe te genieten.

 

 


Wipwap

Een wipwap in het verhaal staat voor het niet in balans staan met je mannelijke en vrouwelijke. De ene keer is jouw mannelijke kant sterker dan het vrouwelijke, en de andere keer is dat weer andersom. Het geeft niet dat je nog niet helemaal in balans bent met je mannelijke en vrouwelijke, dat heeft gewoon tijd nodig.

Tegen de tijd dat je verlichting zal ervaren is alles in evenwicht. Tot die tijd mag je leren, ervaren, herhalen en loslaten. 


Wind

De wind in het verhaal streelt je gezicht, speelt met je haren, je vind jouw lief en verwelkomt je. Ze symboliseert levenskracht, energie, intelligentie en vrijheid. Zij symboliseert jouw geluk in het leven.


Wolken

Kom je kleine witte wolkjes tegen in je verhaal, dan betekend dat je leven langzaam en rustig voorbij gaat. Alles op zijn gemak en alles op zijn tijd.

Zijn de wolken groter en dan gaat het leven wat moeilijker worden en moet je goed opletten.

Zijn de wolken dreigend, dan betekend dit dat je even in een turbulente situatie zit, maar let op, de zon schijnt altijd en zal ook zeker voor jou weer tevoorschijn gaan komen.

Drijven de wolken één richting op, dan wil dat zeggen dat je niet met de rest van mensen mee loopt, maar je eigen weg gaat. 


Woud

Wandel je in mijn verhaal door een bos of zie je het bos dan betekend dit dat je rust wil, even zuurstof, even terug naar jezelf.

Je wilt aarden, beide benen op de grond. Je weer jong voelen en openstellen en het ontdekken van je innerlijke zelf. Als je door het bos loopt voel je je onschuldig en spiritueel, je bent dan één met de natuur. Je gaat gebukt onder de druk van je huidige leven of situatie die je bezig houden.    


Wolf

Komt er een wolf je verhaal binnen wandelen, dan wil ze jou graag mee geven dat ze symbool staat voor overleven, schoonheid en nieuwe ideeën. Opzoek naar je ware zelf door het evenwicht terug te vinden in je leven 


Wijze vrouw

Kom je een wijze vrouw in je verhaal tegen, dan wil dit zeggen dat je in contact staat met de natuur. Je hebt het in je om alle kruiden te kennen en om mee te werken. Jij kunt en mag een wijze vrouw zijn en worden. Jij hebt het recht om die vrouw te zijn. Jij mag jezelf laten zien wie je werkelijk bent. Sta op en eigen je recht als wijze vrouw op. 


IJsvogel

De ijsvogel is een bijzonder dier dat een bijzondere boodschap komt brengen. Komt er een ijsvogel voor in je verhaal, dan betekend dit dat er zeer binnenkort grote veranderingen aan komen. Ga niet tegen de stroom in, maar laat je mee zeilen op de wind. De ijsvogel zit vaak in de hoogste boom en heeft zo het overzicht. Wees als die ijsvogel en vlieg pas als je echt moet vliegen, niet eerder. 


Zwaluw

Een zwaluw betekend altijd goed nieuws. ‘Dolfijntjes in de lucht’,  noem ik ze ook wel eens. Ze zijn zo speels en vrolijk. Je willen je voorbereiden op positieve veranderingen .