Wil je beginnen met een schone lei?

Gids: "Door eerlijk te zijn, door geen verhalen meer te vertellen door ze mooier te maken dan ze al zijn, je niet beter voor te doen dan je bent, zal het je bevrijden van heel veel strijd in jezelf.

Als je elk verhaal die je ooit eens hebt verteld moet onthouden, kom je in conflict met jezelf, maar ook met anderen.

Je loopt zo vast in je onwaarheden.

 

Kun jij je nog herinneren dat je iemand iets hebt verteld wat niet waar was of het verhaal nog mooier hebt gemaakt, dan het in werkelijkheid was?

Ga naar die persoon toe en zeg: “Ik wil even terug komen op dat verhaal wat ik je laats heb verteld, ik moet zeggen dat het niet helemaal zo gegaan is, zo als ik het heb verteld”, of je zegt: “Ik ben niet helemaal eerlijk geweest”, en je verteld de waarheid.

Vaak zal je zien dat de ander niet goed weet wat hij of zij daarop moet reageren, maar je kunt ook vragen krijgen zoals: ‘Waarom je dat gedaan’.

Wees ook dan weer eerlijk.

Zeg dat je in hebt ingezien dat je niet goed bezig was en dat je dit graag wil herstellen.

Om dit te durven zeggen is moeilijk, maar als je graag met een schone lei wil beginnen, dan moet je eerst opruimen wat nog tussen jou en de ander zit.

Zie het als een bucket list, je streept je onwaarheden weg en elke keer als je dit doet, zal je meer rust er voor terug krijgen.

 

Natuurlijk zal er zo nu en dan momenten zijn waarop je weer in herhaling terug valt.

Maar je zal het gelijk opmerken.

Zeg dan gelijk: “Mijn excuus, ik ben me vergist”, of “mag ik er even op terug komen, het verhaal ging net iets anders herinner ik me."

Daarmee zorg je er voor dat je tuintje (in dit geval je hoofd) altijd schoon blijft.

 

Het steeds maar weer de leugens die je hebt verteld te moeten onthouden, maakt je ziek.

Je raakt in de war, je raakt in de put en door hier mee op te houden, komt er ruimte in je hoofd en die ruimte geeft rust.

Je hoeft je niet meer bezig te houden met de onwaarheden die je hebt verteld, je bent eerlijk, je bent oprecht, je bent een heel ander mens geworden en schraalt rust uit.

Je hebt een facet van het ego onder controle gekregen, die je eeuwen uit balans heeft weten te houden.