Engel van Aardse Verlangens
Stier is een aardeteken gebaseerd op het plezierige in het leven en heerst over een seizoen vol schitterende kleuren en groen gekleurde schoonheid. Als de jonge gewassen en nieuwe energie zich ten volle hebben ontplooid, is de lente op zijn mooist. Het uitlopende leven wekt onze creatieve neigingen.

Engel van Vertrouwen
Vertrouwen in het leven werkt geruststellend en benadrukt het positieve karakter ervan.

Niet meer eenzaam op kerstavond
Winterverhalen · 10. mei 2022
Het was lang geleden, maar hij dacht er telkens aan terug. Hij kon er niets aan doen. Zijn gedachten gingen keer op keer terug naar het verleden. Een oude man stond voor het raam en keek over de verlichte straten. Het was inmiddels donker geworden. Hij was nog niet aangekleed, omdat hij de hele dag in zijn pyjama had doorgebracht.

Zelfgemaakte kerstdeken
Winterverhalen · 10. mei 2022
Een vrouw kijkt uit het raam naar buiten. Het is koud, de wind is guur en de kachel zorgt dat het binnen in haar huisje lekker warm is. De vrouw is eenzaam, ze is alleen en soms voelt ze zich zo vergeten. De vrouw kijkt weer door het raam naar buiten en mijmert wat. Haar gedachten gaan terug naar een aantal jaren geleden.

Zwerven op kerstavond
Winterverhalen · 10. mei 2022
Het was bijna kerst. De dagen werden korter de nachten werden langer. Een eenzame oude man strompelt door de oude binnenstad. Hij had twee verschillende schoenen aan, met daarom heen stevig plakband gebonden. Dit had hij gedaan om ze bij elkaar te houden en tegen de scherpe kou die naar binnen wilde dringen. Zijn jas was dik, maar hier en daar zag je een scheur van slijtage.

De wingerd
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Een oude man keek bedroefd voor zich uit. De tranen liepen over zijn oude en diep gerimpelde gezicht. Hij keek naar beneden vanaf zijn balkon en zag de wingerd waar hij met zoveel liefde en toewijding de afgelopen vijfenveertig jaar voor had gezorgd.

De hofmeester en de Farao
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Dit is een verhaal van lang geleden. Het verhaal komt oorspronkelijk uit het oude Egypte en is in de vergetelheid geraakt door de jaren heen. Toen die tijd was alles anders en het land was vruchtbaar. De man waar ik over wil vertellen was de oude hofmeester die de Farao hielp met al zijn kennis.

Sprong in het leven
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
En daar stond ze dan, boven op een berg van kilometers hoog. Ze keek eens rond en zag de mooiste plaatjes die alleen maar vanaf deze plek te zien waren. Ze zag de wolken voorbijglijden en de zon scheen feller dan beneden in het dal. Een roofvogel die tussen de bergen zweefde en naar zijn prooi zocht.

Kijken naar de kikker
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Het is zomer, het raam stond open en een vrouw keek naar buiten. Ze keek naar haar man die daar al een tijdje stond. Haar man keek ergens naar. De vrouw keek in dezelfde richting als waar haar man naartoe keek. De man keek naar hun dochtertje dat gehurkt op de grond zat. Waarom keek haar man naar hun dochtertje?

Heimwee
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
In de heuvels aan de rand van het dorp woonde er een meisje. Dit meisje woonde daar met haar paard en een ezeltje. Haar ouders waren op reis en haar oma, die vlak bij haar woonde, keek elke dag even door het raampje naar binnen, om te zien of alles goed ging. Het meisje had het geweldig naar haar zin zo in haar eentje. Elke dag liep ze met haar paard het dorp in om boodschappen te doen. Ze haalde dan een half bruin brood bij de bakker, wat groente en fruit bij de groenteboer en bij de slager

Meer weergeven