De lessen achter de levensboomverhalen

Het pijnlichaam
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, begint de pijn al in de eerste weken van je leven. Deze pijn die je als kind ervaart, ligt in het geheugen opgeslagen. De vele levens die wij samen als mens hebben geleefd, en de lessen die geleerd mogen worden, hebben wij met ons meegenomen naar dit nieuwe leven. Het kindje in het verhaal is aangesloten op het collectieve pijnlichaam van deze wereld en het pijnlichaam van zijn/haar ouders.

Spirituele waarheid en eerlijkheid
Graag neem ik je even mee terug in de tijd. Ieder mens heeft al vele levens geleefd en wij als mens leren in ieder leven weer nieuwe lessen. Vele lessen worden niet volledig geleerd en we mogen het in een volgend leven weer overdoen. Vaak gaan er vele levens overheen, voordat wij een levensles duidelijk hebben. Maar er is een weg die wij bewandelen en dat is de weg naar het licht. Door in en met jezelf, de donkerste lagen te hebben doorleefd, blijft er alleen nog maar dat ene lichtpuntje over.

Ben jij het zwarte schaap van de familie?
Het is best lastig om er niet bij te horen en je achtergesteld te voelen. Veel mensen onder ons voelen zich zo, en begrijpen maar niet waarom hun dit overkomt. Vaak zie je dat mensen verstoten worden, omdat ze in andermans ogen vreemd doen. Of er worden drugs of alcohol gebruikt en moeten ze noodgedwongen losgelaten worden, simpelweg om zichzelf te beschermen.