Boomreizen
Voorleesverhalen voor kinderen · 05. januari 2023
Een klein Elfenmeisje zat op een tak van een boom in een heel groot toverbos. Ze was verdwaald. Ze was gaan spelen met haar grootste vriend, de nachtvlinder, en al spelend had ze haar wereld verlaten. Nu zat ze op die tak van die hele grote boom en huilde zachtjes en haar traantjes vielen naar beneden. Een klein veldmuisje schrok wakker, “regende het nu?” Hij kroop uit zijn bedje en deed de deur open. Hij keek naar buiten, maar hij zag geen regen.

Verjaardag verhaal
Verjaardag  · 03. januari 2023
Wanneer jij je ogen open doet en verwonderd om je heen kijkt, zie je een prachtige boom midden in het woud staan. De Engel die naast je staat glimlacht en zegt: “Fijn dat je naar deze wereld wilde komen, een wereld die alleen maar liefde kent. Kom, ga je met me mee?” en hij steekt zijn hand naar je uit. Jij pakt zijn hand vast en voelt meteen dat er een sterke energie door je heen gaat. Het voelt heerlijk en er komt een vrijheid in je naar boven die je nog nooit zo hebt ervaren.

Doopfeest in de Hemel
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
Een vrouw kwam uit haar huisje. Ze had deze zelf uitgezocht nadat ze hier naartoe was gekomen. Het huisje leek op het huisje waar ze eerst woonde in de grote stad, maar nu had ze een grotere tuin en geen naaste- en bovenburen. Ze had een klein huisje uitgezocht dat genoeg was voor haarzelf, want in de Hemel had ze tenslotte weinig nodig. Ze hoefde maar aan iets te denken en het was er al. Ja, in het begin vond ze het nog een beetje raar.

Kerstfeest voor ons
Winterverhalen · 19. december 2022
Samen slenterden ze door de drukke winkelstraat. Ze waren zojuist een kaarsje gaan branden in de kerk die daar zijn deuren voor open had gezet. Hij sloeg zijn arm om haar heen en zij droogde de tranen die over haar wangen heen stroomden. Ze keken elkaar verdrietig aan, maar door hun tranen kwam een liefdevolle glimlach. Hand in hand liepen ze door de stad. Nog geen zin om naar het ouderlijk huis te gaan waar zoveel was gebeurd. Daar waar zoveel herinneringen liggen van zijn moedertje.

Jongens van de straat
Winterverhalen · 19. december 2022
Wanneer de eerste sneeuwvlokken naar beneden vallen, kijkt Manu door het raam naar buiten. “Kijk mam, het sneeuwt!” en hij wijst met zijn vinger naar buiten. Moeder legt haar theedoek neer en loopt langs het fornuis naar het keukenraam en kijkt naar buiten. Ze zucht. “Mama, mag ik naar buiten?” vraagt haar zoontje opgewonden. Moeder knikt. “Maar voor het donker thuis hè, we eten vroeg vanavond. Je vader moet nog naar het koor.” Manu griste zijn jas van de kapstok en rende naar de voordeur.

Winterverhaal
Winterverhalen · 19. december 2022
Het was koud en de regen sloeg tegen de ramen van een klein huisje aan. Een klein jongetje had zijn neusje tegen het raam aangedrukt en keek naar de striemende regen. Het raam besloeg door zijn ademhaling en daardoor kon het jongetje met zijn vinger een klein kaboutertje tekenen. Bij de volgende ademhaling besloeg het raam weer, waardoor hij een boom naast het kaboutertje kon tekenen. Ook tekende hij een kruiwagentje en appels aan de boom.

Nieuw Hemels begin
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
Wanneer een Engel Zomerland in loopt treft hij iets aparts aan. Hij kijkt eens goed en ziet een heel klein meisje, zittend op een steen en het huilt. In Zomerland had hij nog nooit een kindje zien huilen. Nee, hier was het altijd fijn. De Engel liep naar het meisje toe en vroeg: “Wat is dat nu mijn kind? Waarom huil je zo?” Het meisje keek met grote betraande ogen naar de Engel op en zei heel zachtjes: “Ik ben zo bang.”

Wereld achter de sluiers
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
“Mama?” een klein meisje kijkt omhoog naar haar moeder. “Wat is er mijn schat?” vraagt haar moeder. Het meisje wijst en kijkt door het raam naar buiten. Moeder kijkt met haar mee, en ziet een prachtige vogel in één van de bomen die rond het huis staan. “Wat is er mijn kind, wat is er met die vogel?” Het meisje gaat wat dichter bij het raam staan en duwt haar neusje tegen het glas aan. “Een Engel” zegt het meisje zacht. Moeder keek nog eens, maar zag niets.

Sluiers tussen twee werelden
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
Het is nog vroeg en de zon komt langzaam op. Een klein Elfen meisje doet de deur van haar huisje open en kijkt vanaf de berg het dal in. Iedereen slaapt nog en ze glimlacht. Ze gaat op een grote steen staan die aan de rand van de berg staat. Kijkt nog eens naar deze stille wereld onder haar, en zingt dan haar eerste noot. Zuiver als de mooiste nachtegaal, zingt ze de andere Elfjes in het dal wakker. Zelfs de vogels worden wakker en rekken hun vleugels uit.

Afscheid vanuit een andere wereld
Rouwverhalen · 19. december 2022
Wanneer een jongen een aanloopt neemt, rent hij opeens een andere wereld binnen. Verschrikt kijkt hij om zich heen. ‘Waar ben ik?’ vraagt hij verbaast en kijkt wat om zich heen. Hij is niet meer in de wereld waar hij vandaan kwam, nee, een ongeval heeft hem naar deze prachtige wereld gebracht. Een wereld met spelende kinderen en mooie witte Engelen. ‘Dag lieve jongen’, zei een stem op een liefdevolle toon. ‘Ik wil je vragen om met mij mee te gaan.’

Meer weergeven