Het bergendorp
Winterverhalen · 01. juni 2023
Als de eerste zonnestralen aan de horizon verschijnen wordt een kleine berg wakker. Het zijn de vogels die hem wakker hebben gemaakt. Het klink heerlijk vindt hij en hij luistert nog eens aandachtig naar hoe mooi deze vogels als één orkest samen zingen. De kleine berg genoot en hij keek naar zijn vader en moeder die schuin achter hem stonden. Zij waren veel groter dan hij en hij keek enorm tegen hen op. Ze waren ook zo wijs.

Watervlinder
Hemelse Verhalen · 11. maart 2023
Wanneer de zon onder gaat en alle kinderen naar bed moeten, mag een klein meisje nog heel even opblijven. Ze mag vanavond samen met haar vader naar buiten. Vader had twee ligstoelen buiten neergezet, en twee dekens om warm te blijven. “Zullen we nu naar buiten gaan?” vroeg hij aan zijn dochter, “trek je jas maar alvast aan.” Moeder pakte haar warme jas, sjaal, muts en wanten. Het zou een koude nacht worden. Opgewonden van blijdschap liep ze achter haar vader aan naar buiten.

Tranen van een ander
Levensboomverhalen · 06. maart 2023
Wanneer de eerste zonnestralen door het raam heen schijnen wordt de vrouw wakker. Het was nog vroeg, maar toch stapte de vrouw uit bed, want vandaag was een belangrijke dag. Dit was de dag waar ze zo lang naar uit had gekeken. Ze sprong snel onder de douche en trok haar mooiste jurk aan. Daarna deed ze wat make up op en bekeek zichzelf in de spiegel. Ze glimlachte. Voor haar leeftijd zag ze er nog steeds stralend uit, vond ze zelf. Dit was de dag dat haar zuster langs wilde komen.

Nieuwe wereld kleuren
Rouwverhalen · 28. februari 2023
Wanneer de avond invalt en het tijd is om naar bed te gaan, loopt een vrouw moeizaam de trap op naar boven. Ze is moe, zo ontzettend moe. Haar lichaam is nog niet zo oud, maar zo voelt het wel. Haar hoofd zit vol met vragen en vol met pijn vanuit het verleden. Het lukt haar maar niet om daar los van te komen. Ze is eenzaam, maar de behoefte om ergens naartoe te gaan heeft ze niet. Vaak probeert ze dit wel te forceren, maar dan is ze nog moeier dan de dag ervoor.

Verdwaalde kinderen
Voorleesverhalen voor kinderen · 28. februari 2023
Wanneer een grote uil vanaf zijn tak naar beneden kijkt, ziet hij een klein jongetje over het zandpad onder zich lopen. De uil weet dat dit jongetje verdwaald is, omdat er in dit deel van het bos nooit kinderen komen. “Hm, vreemd! Hoe is dit jongetje hier verzeild geraakt?” vroeg de uil zichzelf af. De uil spreidde zijn vleugels en vloog naar een andere boom. Daar klemde hij zich met zijn klauwen op een dikke tak vast.

Boomreizen
Voorleesverhalen voor kinderen · 05. januari 2023
Een klein Elfenmeisje zat op een tak van een boom in een heel groot toverbos. Ze was verdwaald. Ze was gaan spelen met haar grootste vriend, de nachtvlinder, en al spelend had ze haar wereld verlaten. Nu zat ze op die tak van die hele grote boom en huilde zachtjes en haar traantjes vielen naar beneden. Een klein veldmuisje schrok wakker, “regende het nu?” Hij kroop uit zijn bedje en deed de deur open. Hij keek naar buiten, maar hij zag geen regen.

Verjaardag verhaal
Verjaardag  · 03. januari 2023
Wanneer jij je ogen open doet en verwonderd om je heen kijkt, zie je een prachtige boom midden in het woud staan. De Engel die naast je staat glimlacht en zegt: “Fijn dat je naar deze wereld wilde komen, een wereld die alleen maar liefde kent. Kom, ga je met me mee?” en hij steekt zijn hand naar je uit. Jij pakt zijn hand vast en voelt meteen dat er een sterke energie door je heen gaat. Het voelt heerlijk en er komt een vrijheid in je naar boven die je nog nooit zo hebt ervaren.

Doopfeest in de Hemel
Hemelse Verhalen · 19. december 2022
Een vrouw kwam uit haar huisje. Ze had deze zelf uitgezocht nadat ze hier naartoe was gekomen. Het huisje leek op het huisje waar ze eerst woonde in de grote stad, maar nu had ze een grotere tuin en geen naaste- en bovenburen. Ze had een klein huisje uitgezocht dat genoeg was voor haarzelf, want in de Hemel had ze tenslotte weinig nodig. Ze hoefde maar aan iets te denken en het was er al. Ja, in het begin vond ze het nog een beetje raar.

Kerstfeest voor ons
Winterverhalen · 19. december 2022
Samen slenterden ze door de drukke winkelstraat. Ze waren zojuist een kaarsje gaan branden in de kerk die daar zijn deuren voor open had gezet. Hij sloeg zijn arm om haar heen en zij droogde de tranen die over haar wangen heen stroomden. Ze keken elkaar verdrietig aan, maar door hun tranen kwam een liefdevolle glimlach. Hand in hand liepen ze door de stad. Nog geen zin om naar het ouderlijk huis te gaan waar zoveel was gebeurd. Daar waar zoveel herinneringen liggen van zijn moedertje.

Jongens van de straat
Winterverhalen · 19. december 2022
Wanneer de eerste sneeuwvlokken naar beneden vallen, kijkt Manu door het raam naar buiten. “Kijk mam, het sneeuwt!” en hij wijst met zijn vinger naar buiten. Moeder legt haar theedoek neer en loopt langs het fornuis naar het keukenraam en kijkt naar buiten. Ze zucht. “Mama, mag ik naar buiten?” vraagt haar zoontje opgewonden. Moeder knikt. “Maar voor het donker thuis hè, we eten vroeg vanavond. Je vader moet nog naar het koor.” Manu griste zijn jas van de kapstok en rende naar de voordeur.

Meer weergeven

Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding
Voor meer  info, klik op afbeelding
Voor meer info, klik op afbeelding

Schrijf Medium Jolanda Rhijnsburger Epen Limburg