Levensboomverhalen

Luchtkasteel
Levensboomverhalen · 09. september 2022
Het is vroeg in de ochtend, en een jonge vrouw stond op en deed de gordijnen open. Ze keek naar buiten en zag dat het zou een prachtige dag worden. Ze liep naar beneden, smeerde een boterham en schonk een glas melk voor haarzelf in. Nog wat slaperig van de nacht ging ze aan de keukentafel zitten en keek naar buiten.

Vechten tegen angst
Levensboomverhalen · 28. juli 2022
Als een vrouw wakker word, stapt ze uit haar bed en kijkt door het raam naar buiten. Het beloofd een mooie dag te worden, en ze hoort de vogels hun ochtendlied zingen. De warmte van de eerste zonnestralen strelen haar gezicht, en ze voelt zich heel even gelukkig. Langzaam word haar denken wakker en de gedachtes komen één voor één door haar hoofd voorbij. Het zijn geen leuke gedachtes en de vrouw word onrustig. De angst die aan deze nare gedachtes vastzit heeft haar gelijk in zijn greep.

De wingerd
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Een oude man keek bedroefd voor zich uit. De tranen liepen over zijn oude en diep gerimpelde gezicht. Hij keek naar beneden vanaf zijn balkon en zag de wingerd waar hij met zoveel liefde en toewijding de afgelopen vijfenveertig jaar voor had gezorgd.

De hofmeester en de Farao
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Dit is een verhaal van lang geleden. Het verhaal komt oorspronkelijk uit het oude Egypte en is in de vergetelheid geraakt door de jaren heen. Toen die tijd was alles anders en het land was vruchtbaar. De man waar ik over wil vertellen was de oude hofmeester die de Farao hielp met al zijn kennis.

Sprong in het leven
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
En daar stond ze dan, boven op een berg van kilometers hoog. Ze keek eens rond en zag de mooiste plaatjes die alleen maar vanaf deze plek te zien waren. Ze zag de wolken voorbijglijden en de zon scheen feller dan beneden in het dal. Een roofvogel die tussen de bergen zweefde en naar zijn prooi zocht.

Kijken naar de kikker
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Het is zomer, het raam stond open en een vrouw keek naar buiten. Ze keek naar haar man die daar al een tijdje stond. Haar man keek ergens naar. De vrouw keek in dezelfde richting als waar haar man naartoe keek. De man keek naar hun dochtertje dat gehurkt op de grond zat. Waarom keek haar man naar hun dochtertje?

Heimwee
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
In de heuvels aan de rand van het dorp woonde er een meisje. Dit meisje woonde daar met haar paard en een ezeltje. Haar ouders waren op reis en haar oma, die vlak bij haar woonde, keek elke dag even door het raampje naar binnen, om te zien of alles goed ging. Het meisje had het geweldig naar haar zin zo in haar eentje. Elke dag liep ze met haar paard het dorp in om boodschappen te doen. Ze haalde dan een half bruin brood bij de bakker, wat groente en fruit bij de groenteboer en bij de slager

De mensheid
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
Een meisje zat op een bankje en staarde over de velden naar de ondergaande zon. Haar gedachten gingen uit naar wat ze zag. Ze was verwonderd door de schoonheid, die deze wereld in zich had. Haar moeder kwam naast haar zitten en gaf het meisje een kopje thee. Het meisje lachte naar haar moeder en samen keken ze naar hoe de zon verder zakte aan de horizon.

Een bakkersklucht
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
‘Hé, ik was eerst aan de beurt!’ Een vrouw die samen met haar man achter in de winkel stond, schreeuwde naar voren: ‘Ja, ik zag het wel, jij dringt voor, ik was eerder.’ Een meisje stond voor de toonbank, haar wangen werden rood van schaamte. In de winkel keek iedereen nu naar haar. ‘Maar…’ stamelde ze, ‘ik stond hier al de hele tijd.

Jaloezie
Levensboomverhalen · 09. mei 2022
‘Maak dat je wegkomt!’ Schreeuwde een vrouw tegen haar man. ‘Ik wil je nooit meer zien!’ Gilde ze nog eens. De man greep verslagen naar zijn autosleutels die op een kastje in de hal lagen. Met de rug tegen de muur schoof hij steeds een beetje dichter naar de buitendeur toe. Toen hij er bijna was vloog de vrouw gillend op hem af. ‘Ga weg!!!’

Meer weergeven