Spirituele lessen

Van innerlijk kind werk naar Meesterschap
Spirituele lessen  · 29. juli 2022
Wij als spirituele wezens mogen onszelf her-ontmoeten en gaan op zoek naar ons ware zelf. Op een dag vragen we onszelf opeens af: ‘Waar kom ik eigenlijk vandaan?’ We weten dat we geboren zijn uit een moeder, maar wat is nu het grotere plaatje achter het leven dat ik nu leef? Zo gaan we op zoek naar onze ware identiteit. Je gaat eens goed kijken naar jezelf als mens. ‘Doe ik misschien iets niet goed?’

Sterrenkinderen
Spirituele lessen  · 15. juni 2022
Veel mensen hebben een onbeschrijfelijk heimwee naar een oord waar ze nog nooit geweest lijken te zijn. Het gevoel niet van hier te zijn, het gevoel dat hun ouders misschien niet echt hun ouders zijn. Die mensen voelen zich vaak eenzaam en onbegrepen. Zijn vaak zo moe dat zelfs de simpelste handeling al vermoeiend is. Vaak stapelen lichamelijke klachten zich op, vooral in de nek, de rug en schouders en vaak zijn ze zomaar verdrietig,

Leren luisteren
Spirituele lessen  · 03. juni 2022
Een vrouw zat voor het raam en keek naar buiten. Ze dacht terug aan het leven dat zich in het verleden voor haar had afgespeeld. Ze kon toen niet zo rustig naar buiten kijken zoals ze nu deed. Nee, voor dat soort rustige momenten had ze toen geen tijd. Ze was toen een totaal andere vrouw en ze wist waardoor dat kwam. Ze had geen fijne jeugd gehad en het volwassen leven wat daarop volgde was zwaar.

Innerlijke stemmen in je hoofd
Spirituele lessen  · 22. mei 2022
Als je goed naar jezelf kijkt en je dagelijkse denken onderzoekt, dan kom je erachter dat je verschillende stemmetjes in je hoofd hebt. De ene keer is het super lief, de andere keer kan het boos worden, gaan huilen of gaan schreeuwen.

Het pijnlichaam
Spirituele lessen  · 06. mei 2022
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, begint de pijn al in de eerste weken van je leven. Deze pijn die je als kind ervaart, ligt in het geheugen opgeslagen. De vele levens die wij samen als mens hebben geleefd, en de lessen die geleerd mogen worden, hebben wij met ons meegenomen naar dit nieuwe leven. Het kindje in het verhaal is aangesloten op het collectieve pijnlichaam van deze wereld en het pijnlichaam van zijn/haar ouders.

Spirituele waarheid en eerlijkheid
Spirituele lessen  · 05. mei 2022
Graag neem ik je even mee terug in de tijd. Ieder mens heeft al vele levens geleefd en wij als mens leren in ieder leven weer nieuwe lessen. Vele lessen worden niet volledig geleerd en we mogen het in een volgend leven weer overdoen. Vaak gaan er vele levens overheen, voordat wij een levensles duidelijk hebben. Maar er is een weg die wij bewandelen en dat is de weg naar het licht. Door in en met jezelf, de donkerste lagen te hebben doorleefd, blijft er alleen nog maar dat ene lichtpuntje over.

Ben jij het zwarte schaap van de familie?
Spirituele lessen  · 01. mei 2022
Het is best lastig om er niet bij te horen en je achtergesteld te voelen. Veel mensen onder ons voelen zich zo, en begrijpen maar niet waarom hun dit overkomt. Vaak zie je dat mensen verstoten worden, omdat ze in andermans ogen vreemd doen. Of er worden drugs of alcohol gebruikt en moeten ze noodgedwongen losgelaten worden, simpelweg om zichzelf te beschermen.