Akasha kronieken

De Akasha Kronieken ook wel het archief van de ziel genoemd. Hierin ligt alles van de ziel in opgeslagen. Ieder woord, iedere gedachten, iedere intentie zal je hier terug vinden. Het is de registratie van jouw reis als ziel


Adelaar

Een aderlaar in mijn verhaal betekend trots, felheid, vrijheid, moed of krachtig en een intellectueel vermogen.

De adelaar staat ook voor zelfvernieuwing, je wilt je graag ontwikkelen en je staat in verbinding met de hemelse wezens.

Je bent sterk en je geeft niet gauw op. Je bent moedig en worstelt jezelf omhoog. Je hebt hoge ambities om je grootste verlangens te realiseren.

 

 


Achtbaan

Komt er een achtbaan in je verhaal voor dan wil dit zeggen dat je nog er nog gebeurtenissen komen die heftig kunnen zijn. Dit kan zowel mooie en mindere mooie gebeurtenissen zijn. Blijf alert en rustig.  


Anjer

Zie je anjers in je verhaal dan symboliseert deze bloem voor vreugde, dat je vrijgezel bent en daar blij mee bent. Het helpt ook mee als je een steuntje in je rug nodig hebt.


Bankje

Het bankje om even op uit te rusten, komt vaak terug in mijn verhalen. Even op adem komen van het aardse leven. Heel even ontspannen en rustig om je heen kijkend. Je krijgt even de kans om aan deze wereld te wennen en je gedachten te zuiveren van de Hemelse energie die je mag ontvangen. 


Bergen

Wanneer je in mijn verhaal een berg beklimt, betekend dit dat je een uitdagingen of problemen moet overwinnen. Maar ook voor je vastberadenheid en ambitie. Is de berg niet te steil dan gaat je pad je makkelijk af. Is je pad over de bergen steil en moet je veel bergen beklimmen, dan betekend dit dat je al je problemen en uitdagingen met veel inspanning kunt overwinnen. Sta je boven op de berg dan heb je je uitdagingen overwonnen en onder ogen gezien. Zie je in de verte bergen, dan symboliseert dit zelfbewustzijn/hoger bewustzijn, kennis en spirituele waarheid.


Bever

Als er een bever in je verhaal voorkomt dan betekend dit dat je hart op weg bent om je doelen te bereiken. Het is tijd om je ideeën in daden om te zetten. Je moet hart werken om met al je energie en je ambitie je levensomstandigheden te verbeteren. 


Beer

De beer is een prachtig beest die kracht en vernieuwing en hergeboorte symboliseert. De beer staat symbool voor de cyclus van het leven. Als de beer slaapt in mijn verhaal, dan staat dat voor dat het wakker mag worden.


Bed

Lig je in het verhaal op een bed tijdens een heling, dan wil dit zeggen dat je alles los mag laten waar je nog mee verbonden zit.

 

Ook staat het bed voor veiligheid en herstel van je geest.


Bij

Als je in mijn verhaal een bij ziet, dan staat deze symbool voor rijkdom, geluk, harmonie, creativiteit en geluk. Ze staan symbool voor het harde werken en dat zal rijkelijk beloond worden. Zoemt er een bij achter je aan in het verhaal en achtervolgt hij je, dan probeer je pijnlijke gebeurtenissen of pijnlijke situaties te vermijden. De bij wil je laten weten dat je die situaties los moet laten.


Bloemen

In mijn verhalen komen vaak bloemen voor. Bloemen staan voor vriendelijkheid, medeleven, plezier, schoonheid, vreugde, geluk en liefde. De witte bloemen in mijn verhaal staan voor reinheid en spiritualiteit en healing. 


Boom

Een boom in mijn verhaal is heel speciaal. Ze zijn één van de liefste wezens die door de Universele Moeder is gemaakt.

De boom staat voor wijsheid, kracht en bescherming. Ook staat de boom voor innerlijke stilte, liefde en rust. Haar bladeren zorgen voor bescherming als het even moeilijk is. Is de boom hoog dan symboliseert dat een prachtige toekomst met voorspoed en succes. 

Notenboom brengt kalmte. Deze boom laat je beter naar je eigen innerlijke stem luisteren zodat je vrede hebt met je eigen beslissingen De notenboom versterkt je zelfvertrouwen.

De energie van een Beukenboom staat voor verdraagzaamheid. Mensen die moeite hebben met het voelen van mededogen zouden wat vaker hun heil kunnen zoeken bij de beuk. Ook staat de beuk voor huwelijk en trouw.

De Treurwilg helpt je bij verdriet en verlies.

De den helpt bij het relativeren van te veel zelfkritiek en te hoge verwachtingen. Ben je boos of voel je depressief, ga dan bij een den staan en voel haar in heel je wezen. Ze zal je weer helen door energie te geven.

De Eik helpt je bij de ontwikkeling van je innerlijke kracht. Gaat het leven niet zo als het gaat, zoek dan de liefde op van een eik. De eik zal goed voor je zorgen. Ze zal zorgen dat je weer rustig wordt en de kracht weer vind om vooruit te gaan.

De Berk helpt ons bij relaties. We leren anderen beter te begrijpen. Ben je erg verlegen of bang voor afwijzing, ga dan onder een berk staan en voel haar energie. Ze zal je kracht geven.

Dennenboom symboliseert onsterfelijkheid, leven of vruchtbaarheid. 

 

 


Boomstronk

Een boomstronk in het verhaal betekend dat de boom naar een andere wereld is gegaan. Hij laat zijn stoffelijke achter en de bosnimfen zorgen dat alles in balans komt. Ze zorgen voor nieuw leven op de plek van de stronk. Maar wat zegt dat nu over jou? Laat je zorgen achter je, ze zijn de zwakke plekken in je ziel. Verwerk je teleurstellingen en tegenslagen en laat oude patronen los, pas dan kan er nieuwe inzichten geboren worden.


Bos

Wandel je in mijn verhaal door een bos dan betekend dit dat je rust wil, even zuurstof, even terug naar jezelf.

Je wilt aarden, beide benen op de grond. Je weer jong voelen en openstellen en het ontdekken van je innerlijke zelf. Als je door het bos loopt voel je je onschuldig en spiritueel, je bent dan één met de natuur. Je gaat gebukt onder de druk van je huidige leven.  


Boterbloem

Een boterbloem in mijn verhaal staat voor innerlijke rijkdom en zelfrespect.


Brug

Een brug in het verhaal staat voor een overgangsperiode voordat je een nieuwe fase ingaat. De weg die je zult bewandelen, zal in elk aspect je leven gaan veranderen.

Het oversteken van een brug wil zeggen; dat je een belangrijke beslissing in je leven hebt genomen wat positieve veranderingen zal brengen. Een brug over water betekend dat de overgang emotioneel zal wezen.

 

 


Buizerd

Vliegt er een Buizerd door het verhaal heen, dan betekend dit dat je het overzicht hebt in je leven of dat je moet zorgen dat je het overzicht krijgt over een bepaalde levensfases in je leven. Je bent scherp, je hebt zelfvertrouwen en je bent beschermend. Ook staat de Buizerd voor dood en wedergeboorte, transformatie en ontwaken.


Braam

 

Kom je een braam tegen in het verhaal dan betekend dit dat je in balans bent tussen je aardse en kosmische krachten. Het brengt evenwicht tussen voelen en doen. De braam staat ook symbool voor gevoelens tonen, prikkelbaar als het niet gaat zoals je wilt en doorzettingsvermogen. Je bent sterker dan je denkt. 

 

 


Bad

Komt er in je verhaal een bad voor en word je gewassen, dan betekend dit dat je energetisch gereinigd word. Je mag oude patronen los gaan laten. Je mag energieën die aan je vast zijn blijven kleven van andere mensen en van jezelf verwijderen. Het is een opschoning proces. Nieuwe lessen zullen dan aan de oppervlakte komen en mogen dan ingezien worden. 


Brievenbus

Staat er een brievenbus in je verhaal, dan betekend dit dan je binnenkort een boodschap van gene-zijde kunt verwachten. 


Chakra

Wortel Chakra ligt aan de basis van de ruggengraat rond geslachtsorganen. Het straalt de kleur rood uit en vertegenwoordigt het element aarde. Deze chakra staat voor overleving, stabiliteit, ambitie en zelfvoorziening. Wanneer de Wortelchakra uit balans is, kan een persoon zich onzeker, instabiel, angstig, gefrustreerd of ongegrond voelen. Maar is de chakra in balans dan voelt een persoon zich stabiel, zelfverzekerd, onafhankelijk evenwichtig, energiek, en sterk.

 

 

Heiligbeen chakra bevindt zich in de onderbuik, ongeveer vier vingers onder de navel. De bijbehorende kleur is oranje en het vertegenwoordigt het element water.

Deze chakra staat voor seksualiteit, verlangens, creativiteit en eigenwaarde. Wanneer deze chakra uit balans is, kan een persoon zich emotioneel explosief en prikkelbaar voelen en is er een gebrek aan energie en creativiteit. Men is manipulatief of geobsedeerd met seksuele gedachten. Wanneer je chakra in balans is, voel je je positief, vitaal, tevreden, meelevend en intuïtief.

 

Zonnevlechtchakra bevindt zich tussen de navel en de onderkant van de ribbenkast. Het vertegenwoordigt het element vuur en straalt de kleur geel uit.

Dit chakra wordt gekenmerkt door energie en emoties als ego, woede en agressie. Een disbalans kan zich fysiek uiten door problemen met de spijsvertering, leverproblemen of diabetes. Op emotioneel niveau kan men worstelen met depressies, gebrek aan zelfvertrouwen, woede en perfectionisme. Door de chakra in balans te brengen, zou men zich energiek, zelfverzekerd, productief kunnen voelen en zich beter kunnen concentreren.

 

Hart Chakra is zoals de naam al impliceert, gelegen in het hartgebied. De kleur is groen en het element is lucht.

Deze vierde chakra is de zetel van de balans in het lichaam, gekenmerkt door gevoelens van liefde, gehechtheid, compassie, vertrouwen en passie. Wanneer deze Chakra uit balans is, kan een persoon moeite hebben met emotionele problemen zoals woede, gebrek aan vertrouwen, angst, jaloezie en humeurigheid. Door het harmoniseren van de chakra, zou je je meelevend, optimistisch, vriendelijk en gemotiveerd voelen. Begrip hebben voor jezelf en anderen en zorg dragen voor jezelf en anderen horen ook bij een in balans zijnde Hart Chakra.

.

Keel Chakra ligt aan de basis van de keel en staat in verbinding met de schildklier. De kleur is helder blauw en het bijpassende element is ruimte.

Keel Chakra staat voor inspiratie, expressie, geloof en het mogelijkheid van communicatie. Onevenwichtigheid van de Keelchakra kan leiden tot verlegenheid, stilte, een gevoel van zwakte of het onvermogen om uw gedachten uit te drukken. Als deze chakra in balans is, kan dit zich uiten door creativiteit, positieve zelfexpressie, constructieve communicatie en tevredenheid.

 

Derde Oog Chakra bevindt zich tussen de wenkbrauwen.

Deze chakra heeft geen element, maar heeft wel een kleur, namelijk indigo blauw.

De derde oog chakra staat voor zijn intelligentie, intuïtie, inzicht en zelfkennis. Wanneer deze chakra uit balans is, zou men het gevoel kunnen hebben niet assertief te zijn en bang zijn voor succes. Of het tegenovergestelde, namelijk egoïstisch zijn. Onevenwichtigheid, hoofdpijn, wazig zicht en andere oogproblemen. Wanneer deze chakra in balans is, is men zijn eigen meester, zonder angst voor de dood en vrij van gehechtheid aan materiële dingen.

 

Kruin Chakra is gelegen op de kruin van het hoofd. Ook deze chakra heeft geen element. De kleur is violet en/of wit.

 

Deze chakra staat voor spiritualiteit, verlichting, dynamische gedachten en energie. Het zorgt voor de innerlijke stroom van wijsheid en brengt de gave van kosmisch bewustzijn. Bij disbalans zou men last kunnen hebben van een constant gevoel van frustratie, destructieve gevoelens en het ontbreken van een vonk van vreugde.


Dahlia

Kom je een Dahlia tegen in het verhaal dan wil dit zeggen dat je kracht krijgt van je helpers. Ze zijn dicht bij je en houden zo veel van jou. 


Deur

Als je door mijn verhaal heen wandelt en je komt een deur tegen dan betekend dit; dat er nieuwe mogelijkheden op je pad komen. een nieuwe fase van het ene bewustzijnsniveau naar de andere. Het zal zorgen dat je meer openstelt naar anderen en de behoefte aan innerlijke zelfstudie. Omarm nieuwe ideeën. 


Dolfijn

Een dolfijn in mijn verhaal komt regelmatig voor. Ze zijn zo vrolijk en ze staan voor vrijheid. Ze kunt ze zien springen vanuit het water en er ook weer in terug zien duiken. Ze zijn uitzonderlijk lief en zullen je nooit kwaad doen. Hun intelligentie is zo bijzonder hoog dat ze in welke stemming je ook bent, ze je zo weer vrolijk krijgen. Ze zorgen dat je weer in balans komt met jezelf. Ook staan dolfijnen voor spirituele vooruitgang. Het spelen met een dolfijn, zorgt ervoor dat je weer kind bent. Je onbevangen, geen angst, boosheid of verdriet. Ze zorgen voor innerlijke vreugde en vrijheid. Ben je verdrietig of vind je het leven moeilijk, ga dan met je gedachten naar de dolfijnen en speel met ze. Ik weet zeker dat je daarna weer beter voelt.

 

 


Draaimolen

Zie je een draaimolen of zit je er in, dan wil dit zeggen dat er veel turbulentie in je leven is. Je emoties draaien in een kringetje. Misschien is er iets in het verleden gebeurd dat je hebt onderdrukt?

De draaimolen kan ook symbool staan voor innerlijke vreugde.

Maar ook voor angst om je kindertijd te herbeleven en voor de overgang naar volwassenheid.

Misschien een beginfase van een romantische liefde?

 

 

 


Draaikolk

Ga je tijdens een healing door een draaikolk wees dan niet bang.

In mijn onze verhalen is dit een goed iets.

 

Je bent aan het veranderen en de draaikolk in het verhaal neemt je in je onderbewuste al vast mee naar een andere plek, energie of wereld. Het zorgt ervoor dat je er klaar voor bent om nieuwe stappen te ondergaan.