De moeder Aarde

Moeder Aarde is een hele mooie ziel die jouw zo lief heeft.

Ga met je gevoel naar haar kern en open haar deur naar haar hart, ze zal je verwelkomen in haar huis. Moeder Aarde zal van je houden zoals geen enkele andere moeder kan, behalve de Universele Moeder. Maar ze is een deel van haar net als jij.

Vraag Moeder Aarde wat ze van jouw verwacht, haal eens diep adem in haar koninkrijk, ze zal je helen van al je zorgen als jij open voor haar staat. 


Maan

Kom je de maan tegen in je verhaal dan staat dit voor een verborgen, mysterieus aspect van jezelf. Het staat voor de vrouwelijke mystiek en intuïtie en onderbewustzijn. Ook staat de maan voor overgang van het oude naar het nieuwe. Sta je als maan lijnrecht tegenover de zon, dan betekend dit dat je in balans bent met je mannelijke en vrouwelijke energie.  


Melkweg


Een droom over het melkwegstelsel of sterrenstelsel staat voor je creativiteit. Of het betekent dat je naar het bredere plaatje kijkt en je meer bewust bent van je omgeving.


Margrietjes

 Een Margriet in het verhaal staat voor het ontvangen en geven van liefde, onschuld en waarheid, puurheid, vrolijk en de waarheid. 


Meer

Het meer is een rustplek in een verhaal. Even bijkomen van de drukte van het leven. Een nieuwe weg zoekend om verder te kunnen. Geniet even van dit moment, het zal je rust geven om daarna weer door te kunnen.   


Muis

Onze kleine vrienden, de muisjes komen zo nu en dan in een verhaal voor. Een muis staat voor je levenslessen die je moet ondergaan. De muis heeft kennis en kan dubbele betekenissen achterhalen. De muis geeft begeleiding, werk vanuit zichzelf en is onderzoekend. 


Merel

De Merel staat voor moederfiguur.

Zo verteld de Merel dat je meer liefde aan jezelf moet geven. Het klaar staan voor anderen is leuk, maar vergeet jezelf niet.

 

Geniet van het lied wat de merel voor je zingt. Wees dan even stil in jezelf en keer naar binnen en verwelkom de merel in je hart. 


Mist

Zie je mist of nevel in het verhaal, dan staat dit symbool voor Mysterie, geheimzinnigheid en bescherming. 


Mos

Kom je mos tegen in het verhaal of mag je op een bed van mos liggen, dan betekend dit dat je gezuiverd wordt. Mos zuivert alles en de emoties die je in je draagt  zal het in zich opnemen en transformeren naar het licht van de Universele Moeder.

 

Mos houd alles schoon. 


Marmer

Marmer helpt aarden en in het hier en nu te leven.

Het is een goede steen voor mensen die veel in hun hoofd zitten, angstig zijn en veel piekeren.

 

Spiritueel kan marmer helpen om goed geaard van de ene bewustzijnstoestand over te gaan in een andere, zoals mij meditatie. Marmer helpt bij stress gerelateerde klachten. 


Paddenstoel

Kom je paddenstoelen tegen in het verhaal, dan zijn dat altijd de woningen van onze kleine vriendjes, de kabouters. Het zijn de rustpunten in het verhaal en in jouw leven. Overzie je leven en laat het dan achter je. 


Patronen

Patronen zijn gebeurtenissen of de zelfde handelingen of beslissingen maken die je voorouders ook hebben gemaakt en die jij ook in je hebt zitten. Na het kijken van patronen bij jezelf en je voorouders kun je het patroon inzien en doorleven. Je mag het daarna loslaten en hoeft het niet meer te hechten aan je leven op dit moment. Duidelijke patronen zijn verslaving, vroeg komen te overlijden, kraamdood, kindersterfte, kindertehuis, jezelf weggeven, opklimmen in status , door de bliksem getroffen worden, enz. enz. Deze gebeurtenissen kunnen generaties lang in stand gehouden worden.  


Paradijs

Heb je het gevoel dat je door het paradijs wandelt, dan betekend dit dat jij je vrij voelt. Je weet nu hoe het is om over gelukkig te zijn, dit is thuiskomen op alle lagen van jouw zielenreis. Probeer die vrijheid vast te houden en draag het voor altijd met je mee.


Planeten

Zie je planeten in je verhaal, dan wil dit zeggen dat je alle emotionele eigenschappen in je hebt zitten. Je kan het zien als kleine lesjes die je van een andere kant kunt belichten.   

De  lichtlichamen zijn zuiver en liefdevol, maar de stand er van kan je in onbalans brengen.

Het universum zit namelijk in jezelf, en ook haar eigenschappen.

 Zo binnen, zo buiten.


Poort

Loop je in het verhaal door een poort heen, dan staat zeggen dat voor dat je open staat voor nieuwe lessen. Je wilt jezelf verruimen door nog bewuster te worden van wie je werkelijk bent.

Volg je weg en je zal daar komen, waar je naar toe moet. Vertrouw op je helpers. 


Pretpark

Zie je of ben je in een pretpark dat wil dit zeggen dat je wel wat opwinding kan gebruiken. Het leven is saai op dit moment.

 

Het kan ook wezen dat je de laatste tijd te snel afgeleid bent. 


Prieel

In het prieel kun je bezoek ontvangen van overleden dierbaren. Dit is een speciale plek in de verhalen die ik door mag krijgen. Het heeft niet echt een betekenis, maar de liefde , het weerzien is  altijd is en blijft altijd bijzonder.  


Pilaar

Kom je een pilaar tegen in je verhaal dan symboliseert dit voor kracht en hard werken. Je bent bezwaart dat je anderen altijd moet ondersteunen vaak ten koste van jezelf. 


Nachtegaal

Als je een nachtegaal hoort zingen in het verhaal dan staat dat voor een nieuw begin en spirituele verlichting. 


Heuvel

 

Kom je heuvels tegen in het verhaal dat wil dit betekenen dat er uitdagingen op je pad komen waar je in de toekomst mee te maken zult krijgen. Sta je boven op de heuvel en kun je kijken over het landschap, dan betekend dit dat je het overzicht krijgt over bepaalde situaties. Ren je de heuvel af, dan staat dit dat je iets in je leven achter je mag laten wat je als vrijheid zal ervaren.