Schaap

Komt er één schaap in het verhaal voor dan betekend dit volgzaamheid, verdraagzaamheid en geduld. Je hebt moeite je eigen weg te vinden. Je bent medelevend.

Een zwart schaap betekend dat je je alleen voelt in deze wereld, je voelt je anders en het lijkt of niemand je begrijpt. Het is zwaar, maar beter voor je zielenreis.

Een kudde schapen wil zeggen dat je succes hebt of zal krijgen, maar kijk je naar een kudde schapen die allemaal dezelfde kant op gaan, zie dat als de mensheid die jij door je ogen heen ziet. 


Schildpad

Een schildpad in het verhaal zien wil je zeggen dat je een heel mooi mens bent, maar dat je nog wel vaak anderen niet binnenlaat met als gevolg dat je vaak eenzaam bent. 


Specht

Komt er een specht in je verhaal voor dan wil dat betekenen dat je sterk in contact staat met de natuur en diepe connectie hebt met Moeder Aarde. De specht zal blijven zoeken en zal de waarheid boven water krijgen. Hoor je de specht, glimlach dan, het is zo’n plezierig vogeltje. 


Spel

Speel je een spel in het verhaal, dan betekend dat je zelf nog een spel speelt met anderen. Misschien iets onschuldigs, maar kijk uit dat het spel wat je speelt je niet teveel van jezelf verwijdert.

 

Speel je het spel eerlijk en oprecht, dan zal je alleen maar winnen.  


Sloot

Zie je in het verhaal een sloot, dan betekend dit dat het een afscheiding is van waar je nu staat en vanwaar je vandaan komt.

Je hoeft er niet meer naar terug, het behoord nu bij het verleden en mag los gelaten worden. Volg je pad dat voor je open ligt.  

 

 


Slang

Een slang in het verhaal is een mooi symbool.

Ze staat namelijk voor wijsheid, vruchtbaarheid en levenskracht.

Ze vertegenwoordigt de oer energie (Kundalini) van de onderbewuste. Twee slagen die langs het ruggengraat omhoog slingeren geven de levensenergie van de mens aan. Er zijn twee stromingen, het creatieve en de seksuele stroming.

 

 


Strand

Het strand staat symbool voor de twee werelden of ook wel twee gemoedstoestanden in je leven. Het zand staat symbool voor de rationele en mentale processen, terwijl het water de irrationele, onstabiele en emotionele aspecten van jezelf symboliseert.

 Het strand is een overgang tussen het materiële en spirituele. 


Steen

Een steen in je verhaal is een bijzondere teken.

Een steen betekend kracht.

Als we terugkijken naar de geschiedenis zien we allemaal symbolen die van stenen  gemaakt zijn. Zoals Stonehenge of de beelden op Paaseiland. Je bent een krachtig persoon en je zult niet opgeven. 


Scheur

Als je een scheur zit in het verhaal, dan wil dat bekekenen dat je niet helemaal tevreden bent hoe je leven of situatie verloopt.

Wordt de scheur herstel en je kijkt daarna, dan worden de moeilijkheden die je ondergaat opgelost. Luister goed naar jezelf is raadzaam. 


Sering

Een sering is een geurende bloem. Je ruikt haar al van veraf. Seringen staan voor herinneringen. Je eerste gevoelens van liefde en dat je terug wilt naar je kinderlijke onschuld. Kom je een sering tegen, stuif dan die zoete liefdevolle herinneringen op. 


Slingers

Slingers staan in het verhaal voor FEEST!!!

Je hebt het spirituele pad in jezelf ontdekt en wat is dat heerlijk!

Overal mag je even aan snuffelen en onderzoeken en dan mag je weer verder. De slingers zijn een aaneenschakeling van lessen die ingezien mag worden.

Zie je slingers van bloemen, dan wil dat zeggen dat je een gezegend mens bent. Je bent in de hogere werelden terecht gekomen en jouw ziel wil jou laten weten dat deze energie het hoogst haalbare is in dit leven. Is dat niet fantastisch!

 

Geniet van je leven, want jij bent de gene die de slingers ophangt!


Sneeuw

Sneeuw in het verhaal staat voor remmingen. Je houd je in bepaalde opzichten nog tegen om open te zijn. Kijk waar je nog remmingen hebt in je leven, wat houd je tegen om volledig gelukkig te zijn? Los het op en de zon zal schijnen en het sneeuw doen smelten.


Stilte

De stilte is een plek binnen in jezelf. Door je gedachtes stil te laten worden, zul je op een plek komen waar je één bent met alles. Je bent verbonden met alles wat je zintuigen kunnen opmerken. Je zult kijken naar een boom, zonder de boom te benoemen. Je kijkt naar een bloem zonder het een naam te geven. Je denken is stil, je plaats niets meer hokjes, alles is één. Vanuit deze wereld van één zijn, zul je inzichten krijgen, kun je in contact komen met andere werelden en dimensies. Er zal een wereld voor je open gaan, die veel groter, liefdevoller en je een weg wijst naar waar eens ons huis was. 


Sterren

Sterren staan voor uitmuntendheid, succes, aspiratie en hoge idealen. Sterren staan ook dat je verlangt naar geluk. De sterren kunne ook staan voor een beoordelingssysteem; je probeert een situatie te evalueren. Als je sterren in de hemel ziet kan ook betekenen dat je een oriëntatiepunt hebt gevonden voor je levensweg en staat voor geluk. Een vallende ster staat voor een wens mogen doen. 


Tunnel

Ga je in je verhaal door een tunnel dan staat dit symbool voor dat je onderbewustzijn aan het onderzoeken bent. Als je door een tunnel gaat, ga je sneller naar een nieuw bewustzijn en naar een ander leven. De tunnel staat voor een nieuwe geboorte. 


Trillen

Ben je aan het trillen in het verhaal, dan betekend dit dat alle lessen die je de komende tijd mag onderzoeken in je los getrild zullen worden. Het is belangrijk om rustig te blijven. 


Tuin

Hou je tuintje schoon, betekend dat jezelf schoon moet houden van alle negatieve emoties van buitenaf. Je tuin is je tempel in jezelf, als je deze schoon blijft houden, zul je vooruitkomen in je eigen zielenreis. 


Ree/Hert

Een hert of ree in het verhaal is een heilig dier in de wereld van de Elfen en Feeën. Ze zijn schuchter, maar komen ze dichterbij dan zijn ze je trouwste vriend. Ze zijn zachtaardig en medelevend. Ze hebben liefdevolle energie die helend is en je weer in balans zal brengen. Kom je een hert of ree tegen met kind, dan wil dit zeggen dat je goed voor je innerlijk kind zorgt. Ze is gelukkig en vol onschuld kijkt ze de wereld in. Hou dit vast! Maar kijk uit! Mensen kunnen door je naïviteit misbruik maken van je kwetsbaarheid. 


Roos

De roos is de koningin onder de bloemen. De roos kent ontzettend veel kleuren die weer allemaal een andere betekenis hebben. Maar in mijn verhalen is iedere roos voor mij gelijk.

Kom je een roos tegen in mijn verhaal dan staat deze voor liefde en respect, puurheid, waardigheid, reinheid, geluk, dankbaarheid, verlangen, sympathie, vriendschap en verbondenheid. Maar de roos heeft ook doornen, pas op, blijf wel alert. De doornen zijn de pijnlijke gebeurtenissen in je leven of de levenslessen die je nog mag ontvangen hebben pijnlijke stekels, dus pas op!


Rozenblaadjes

Ligt er rozenblaadjes op je pad, dan betekend dat je leven er nu veel beter uit kan komen te zien. De doornen zijn er al af, je hebt de moeilijkste jaren achter de rug. Het is aan jou of je er overheen wilt lopen of niet. 


Regenboog

Een regenboog is een brug tussen verschillende werelden of tussen verschillende sferen in de Hemel. Het staat in verbinding met jouw hogere zelf .De regenboog verwijst naar geluk, succes en geld.


Reuzenrad

Zie je of zit je in een reuzenrad, dan suggereert dat je in cirkels rondloopt. Je gaat nergens heen en je komt niet vooruit. Of deze reuzenrad staat symbool voor heelheid en de cirkel van het leven. Het leven zit vol met ups en downs.


Reiger

Een reiger in het verhaal staat voor zelfredzaamheid, stabiliteit, tactvolheid, geduld, techniek en voorzichtig vooruitdenken.

Je zult veel succes boeken door je inspanningen.

De reiger kan ook betekenen dat je in staat bent om je onderbewustzijn te verkennen en te verdiepen.


Rivier

Een rivier in je verhaal staat altijd voor je emoties van dit moment.

Wil je de rivier oversteken dat wil dit zeggen dat je eerst moet kijken naar je problemen, voordat jij je doel kan bereiken. Het zal een nieuwe fase in je leven brengen.

Lig je lekker te dobberen in een rivier, dan staat dat voor zuivering, reiniging, hergeboorte en spiritualiteit.

Zie je een kolkende rivier dan wil dit zeggen dat je leven teveel obstakels kent, er moet rust en balans voor terug komen.

Zie je een rustig en heldere rivier, wil dit zeggen dat je lekker in je vel zit en lekker op de stroom mee gaat. Maar let op, hou wel de controle over je eigen leven.

Ik de rivier woest en overstroomd die de oevers, dan wil dit zeggen dat jij je leven/emoties niet meer onder controle hebt. Je voelt je emotioneel onzeker. Je kunt ook klaar zijn met het leven wat je nu leeft en verlangt naar een andere wending in je leven.  

Zie je dat de rivier naar in de zee uitstroomt, dan wil dit zeggen dat er grote veranderingen aankomen.

 

Zie je in het verhaal het begin van de rivier dan zegt dat iets over je diepe emotionele situaties. 


Rups

De rups in het verhaal wil eigenlijk zeggen, heb geduld!

Alles komt op zijn tijd, als daar de tijd rijp voor is, en echt niet eerder. Voordat je de les geleerd helemaal geleerd hebt, zul je alle voorbereiding die daar aan vast zitten, moeten doorleven. Net als op het land, je kunt pas oosten als je eerst het land bereid hebt. Dan komt pas het zaaien en dat geduldig wachten op de groei. En als het tijd is zal je mogen oogsten. Dus heb geduld, alles op zijn eigen tempo.  

 

 


Trillingen

Er kan voorkomen dat in het verhaal tijdens de healing het woord trillen voorkomt. Dit wil vertellen dat u bewust of onbewust los getrild word van oude patronen en emoties. Dit kan ook in je fysieke leven gebeuren of in uw dromen. Maar door het lezen komt de trilling in uw onbewuste opgang. Mocht dit in uw fysiek leven gebeuren, blijf dan rustig het gaat vanzelf over. 


Uil

Kom je een uil tegen in het verhaal, dan betekend dit dat je een poort door gaat. Deze poort zal je nieuwe inzichten geven. De uil is je wegwijzer en geeft je deze kans. De uil staat voor de oude wijsheid, geheimhouding en heeft de magie in zich. De uil heeft het vermogen om achter ieder zijn masker te kijken. Uilen zijn boodschappers en geven tekens vanuit de onzichtbare werelden.

 Wie een uil tegen komt in zijn verhaal is opzoek naar kennis. 


Universum

Vaak kom het voor dat je iemand tegen komt in het verhaal en dat je in zijn of haar ogen kijkt. Het zien van het universum in hun ogen, wil zeggen dat ze een Hemelse ziel zijn, die in dienst staat om jou te helpen. Sluit hun in je hart, ze houden zo veel van jou.

Zie je in het verhaal de Universum als plafond, dan wil dit zeggen dat het Universum het overzicht heeft en altijd zal houden. Het plaatje achter jouw lessen is altijd veel groter dan wij als mens hier op Aarde zouden kunnen begrijpen. Vertrouw erop dat wat voor lessen je ook krijgt, je altijd begeleid word. Hoe moeilijk het soms ook lijkt.