Valk

Een valk in het verhaal staat voor heling van de ziel.

De valk begeleid zielen naar de zielenwereld en is een boodschapper van het dierenrijk. Zijn geluid kondigt een bijzondere gebeurtenis aan. De valk is een waarnemer en hij zal het kleinste detail zien, hij heeft het overzicht. Hij kan namelijk situaties van alle kanten bezien.

 

 


Veer

Zien we een veer op de grond liggen, dan is dat een teken van onze Bescherm-Engel. Hij laat weten dat hij je heeft gehoord en dat hij heel dicht bij je is, en dat hij ontzettend veel van je houd. Vertrouw op je Bescherm-Engel, praat het hem. Hij is er speciaal voor jou!


Vijver

Zie je een vijver in het verhaal dan staat de vijver voor rust. Je hebt meer rust nodig voor jezelf. Misschien even tijd om eens goed na te denken over je leven of bepaalde situaties. Blijf luisteren naar je innerlijke gids, dat is de juiste raadgever. 


Vlinders

Vlinders zijn de boodschappers van boven.

Ze staan voor reïncarnatie en transformatie, dromen, vrolijkheid.

Een weg vliegende vlinder is een bevrijdend symbool van schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid en wedergeboorte.

De vlinder staat voor de drie stadiums waar de menselijke ziel door heen gaat, namelijk leven, dood en wederopstanding.

 Zie je vlinders in mijn verhaal, dan weet je dat je bijzonder bent en dat ze je lief hebben. 


Vliegen

Ga je vliegen in een verhaal dan symboliseert dat je de controle die je nog in je hebt, los mag laten.

Je bent ergens bovenuit gestegen, je hebt het overzicht, je voelt de vrijheid! Vliegen staat voor spirituele verbondenheid, je hebt een hogere verbinding bereikt. Je bent vrij!


Vos

De vos staat voor inzicht, slimheid en vindingrijkheid. Je mag meer je kwaliteiten laten zien. 


Vis

Zie je vissen springen uit het water dan betekend dit voorspoed en rijkdom. Geniet van de veranderingen en spring net als de vissen zonder zorgen door het leven. 


Violet vuur

Het violette vuur is een speciaal licht dat van de opgevaren meester Saint Germain afkomstig is. Dit vuur help mee om de geest te zuiveren, je bevrijden van emoties en het lichaam te genezen. Het violette vuur heeft een hoge frequentie en heeft de capaciteit om het lichaam te zuiveren van oude pijnen van vele levens.

 

Een oefening: Roep Saint Germain aan en zie hem staan met zijn violette vuur. Ga met je handen in gedachten naar je onderste chakra. Haal al het oude pijn, verdriet hier weg en maak er een bal van. Gooi deze bal van pijn in het vuur. Het zal verbranden en je zal langzaam schoon worden. Ga nu naar de volgende chakra en herhaal de handeling. Ga nu één voor één de chakra’s bij langs. Tot je het gevoel hebt dat je schoon bent. Herhaal deze oefening zo vaak mogelijk.(in het begin meerdere keren per week, daarna 1 a 2 keer per week. Blijf in contact met de Meester, hij is om ons te helpen.  


Vogels

Er zijn veel betekenissen van vogels, maar omdat wij vanuit de liefdevolle werelden schrijven, zijn er in jouw verhaal geen vreemde vogels. Vogels staan in jouw verhaal voor dat je de grenzen mag over vliegen. Vogels kennen namelijk geen grenzen.

De wereld is één en die eenheid zal in jouw verankerd raken als je geen onderscheid maakt tussen het ene land met het andere, de ene cultuur met het andere, de ene overtuiging met het andere overtuiging. Vlieg hoger, zie wat voor spel de mens nog speelt daarboven dan heb je het overzicht en je doet er niet meer aan mee.

Want zodra de vogel laag vliegt en zichzelf grenzen gaat opleggen, dan is hij niet meer vrij.

Zingende vogels staan voor vrijheid, opschoning van oude patronen. Ga maar eens een mantra zingen en kijk wat er in jou gebeurd.

Over vliegende vogels staan voor volg je weg, de vogel wijst je de weg. 


Voorouders

Als jij je voorouders in het verhaal tegen komt, betekend dit dat je verder terug mag gaan in de familielijn. Let op trauma’s en familiepatronen. Je mag niet alleen jezelf helpen, maar ook alle anderen die voor jouw kwamen.

Als jij je nog verder verdiept in deze voorouder-healing, dan zijn ze bij je om de weg vrij te maken en om jou te helpen.

Het is een zegen om alles los te mogen laten.


Vuurvliegjes

Kom je vuurvliegjes tegen in het verhaal, dan wil dat zeggen dat ze je pad verlichten. Ze willen je de weg wijzen, houd van ze, ze zullen je hart verlichten als je van ze houd. 


Walvis

Een walvis in je verhaal is een mooi geschenk. De walvis heeft een rust over zich die jouw helpt ook de rust terug vinden. De walvis helpt je met je intuïtie en je bewustzijn lessen. Ga naar de walvis toe in je gedachten en zwem me haar door de Waterwereld. De Waterwereld is één van de Werelden in de sferen van de Hemel.   


Waterlelie/blad

De waterlelie is een prachtige bloem dat wedergeboorte en een nieuw begin symboliseert. Je hoeft het verleden niet meer mee te dragen, je bent sterker, veerkrachtiger een beter mens geworden.  


Waterval

Zie je opeens een waterval in het verhaal, dan betekend dit dat je oude gedachtes en emoties los moet gaan laten. Laat de opgekropte en negatieve gevoelens los. Leer om te gaan met gevoelens. Ook staat het heldere water voor vernieuwing. 


Waterlijnen

Zie je waterlijnen, dan wil dit zeggen dat de stuwende kracht in jouw aanwezig is, jou een bepaalde kant op stuurt. Je kan tegen de stroom in zwemmen, maar dat zal alleen maar voor onrust en conflict zorgen. De kunst is om alles los te laten en je mee te laten nemen op de stroom van het water.


Weg/Pad

Iedere weg in het verhaal is uniek. Iedere pad in het verhaal is liefdevol. Welke weg je ook beloopt, je zal er alleen maar liefde tegen komen. Liefde van bloemen en dieren, van prachtige natuurschoon. En ja, zo nu en dan loop je door het mulle zand, zo nu en dan zal de weg steil worden, maar het pad is van liefde gemaakt en zal altijd in liefde met jouw zijn. 


Wegwijzer

Welke weg ga je op? Ga ik links, rechts of toch rechtdoor.

Welke weg je ook kies in mijn verhaal, het zal je altijd daar brengen waar je heen moet. De ene weg zal niet mooier of liefdevoller zijn dan de ander, de andere weg zal alleen anders geschreven worden.


Welkomstlied

Hoor je in je verhaal een welkomstlied, dan ben je gezien door de hogere energieën. Dit zal betekenen dat je het oude los moet laten voordat je aan het nieuwe mag beginnen. Een soms moeilijke taak, omdat bij sommige mensen hun leven volledig overhoop gegooid zal worden. Maar uiteindelijk gaat het om de reis van de ziel, wat zij/hij heeft gekozen. 


Weide

Zie je een wei of loop je er doorheen dan betekend dit, openheid en veiligheid. Je weiland met bloemen betekend dat je alleen de zonnige kant ziet en dat je leven zonnig en vredig is.

Steek de een weiland over dan betekend dit dat je de kortste en snelste weg neemt om je doel te bereiken, maar je vergeet om van je weg er naartoe te genieten.

 

 


Wind

De wind in het verhaal streelt je gezicht, speelt met je haren, je vind jouw lief en verwelkomt je. Ze symboliseert levenskracht, energie, intelligentie en vrijheid. Zij symboliseert jouw geluk in het leven.

 

 


Wolken

Kom je kleine witte wolkjes tegen in je verhaal, dan betekend dat je leven langzaam en rustig voorbij gaat. Alles op zijn gemak en alles op zijn tijd.

Zijn de wolken groter en dan gaat het leven wat moeilijker worden en moet je goed opletten.

Zijn de wolken dreigend, dan betekend dit dat je even in een turbulente situatie zit, maar let op, de zon schijnt altijd en zal ook zeker voor jou weer tevoorschijn gaan komen.

Drijven de wolken één richting op, dan wil dat zeggen dat je niet met de rest van mensen mee loopt, maar je eigen weg gaat. 


Wolf

Komt er een wolf je verhaal binnen wandelen, dan wil ze jou graag mee geven dat ze symbool staat voor overleven, schoonheid en nieuwe ideeën. Opzoek naar je ware zelf door het evenwicht terug te vinden in je leven 


IJsvogel

De ijsvogel is een bijzonder dier dat een bijzondere boodschap komt brengen. Komt er een ijsvogel voor in je verhaal, dan betekend dit dat er zeer binnenkort grote veranderingen aan komen. Ga niet tegen de stroom in, maar laat je mee zeilen op de wind. De ijsvogel zit vaak in de hoogste boom en heeft zo het overzicht. Wees als die ijsvogel en vlieg pas als je echt moet vliegen, niet eerder. 


Zandweg

Lees je dat je over een zandweg loopt, dan betekend dit dat je ondergrond waarop je loopt, nog niet zo stevig is. Er zijn processen in je leven waar je nog naar mag kijken, als je verder wilt gaan in je eigen bewustzijnsproces. 


Zandkasteel

Kom je in je verhaal een zandkasteel tegen of je bent er één aan het maken, dan betekend dat je goed moet kijken naar je relatie met jezelf en met anderen. Is deze relatie met jezelf wel stevig genoeg, is het fundament waar het kasteel op staat wel sterk genoeg. Onderzoek het en je zult je antwoorden vinden.

 

 


Zee

Kom je de zee tegen in het verhaal, dan staat de zee symbool voor je staat van bewustzijn waarin jij je nu verkeerd. Het laat je emoties aan de oppervlakte komen en je zal tijdens het lezen van het verhaal, zelf aanvoelen hoe je de zee in het verhaal voelt.

Moet je veel huilen in het verhaal, dan zijn je emoties sterk aan de oppervlakte gekomen en zult je naar deze emoties moeten kijken.

Heb je plezier, dan ben je vrij van gedachtes.

De zee maakt oude patronen los en er mag losgelaten worden.

Voel je tijdens het lezen toch de tranen om hoog borrelen, ook al heeft je innerlijk kind plezier in het water, dan geeft dat niet, de emoties komen los en dat mag om te helen. 


Zingen

Zing je in je verhaal of word er voor je gezongen dan betekend dat jij je vrij voelt. Zingen staat voor harmonie, geluk en vreugde over een bepaalde situatie of relatie. Je hebt een positieve houding en open karakter en helpt daar anderen mee. Er is iets te vieren. Zingen is een mooie manier om je emoties te uiten. 


Zilverstof

Strooien de Elfjes zilverstof over je heen in het verhaal, dan betekend dit dat je je vrouwelijke energie goed ontwikkeld hebt. Je staat in verbinding met Moeder Aarde en de maan Luna. Je staat er precies tussen in, dus in evenwicht. Het zilverstof helpt je vrouwelijke intuïtie om zo naar de juiste stroming van energie te luisteren. 


Zon

Schijnt de zon in het verhaal dan symboliseert dit verlichting, gemoedsrust, overvloed, succes en goede gezondheid. Ook staat het symbool voor een helende energie en goddelijke kracht. Je zal beschermd worden.

Ook staat de zon voor het manlijke in jezelf. Staat de maan lijnrecht tegenover de zon, dan betekend dat jouw manelijke en vrouwlijke energie in balans is.  


Zonnebloem

Zie je een zonnebloem in je verhaal, dan symboliseert dit verliefdheid, vertrouwen, warmte, overvloed, duurzaamheid en welvaart. De zonnebloem zal je de juiste richting op wijzen naar spirituele begeleiding. Zelf als het leven even tegenzit kun jij het volhouden. 


Zweven

Ben je lekker aan het zweven dat betekend dit dat je met de stroom meegaat. Maar kijkuit dat je niet te ver wegzweeft. De kans dat je gaat vallen is dan groot. Ga dan weer met beide benen op de grond staan en kijk het leven recht aan. 


Zwaluw

Een zwaluw betekend altijd goed nieuws. ‘Dolfijntjes in de lucht’,  noem ik ze ook wel eens. Ze zijn zo speels en vrolijk. Je willen je voorbereiden op positieve veranderingen .


Zeester

Een zeester staat voor houvast en vernieuwing. Het wil zeggen dat je standvastig bent en grip hebt of krijgt over bepaalde situaties. Het staat ook voor genezing en herstel.  Het kan zijn dat je  beslissingen moet nemen over bepaalde situaties. Deze beslissingen kunnen een positief effect hebben op je hele familie. Heb jij jezelf weggegeven en bepaalde beslissingen niet genomen vanwege werk en opleiding, dan is het misschien nu tijd om daar iets aan te veranderen. De zeester staat ook voor een nieuw levensfase. Het geeft aan dat je problemen zal eindigen. 


Zwanen

Kom je een zwaan tegen in een verhaal dan wil dit zeggen dat je trouw bent. Dat je mag worden wie je echt bent. Je mag je laten zien hoe mooi je bent. Je bent beschermend en zorgzaam. Je mag nu verder groeien, vind hier ruimte voor. Komt er een witte en zwarte zwaan tegen in het verhaal dan staat dit voor balans. Ying & Yang


Zeepaartje

Het zeepaartje vertegenwoordigd de kracht van je onderbewustzijn.

Je hebt een andere kijk op het leven gekregen.

Ook kan het betekenen dat je een emotioneel probleem moeilijk vind om te erkennen.


Zeemeermin

Een zeemeermin in je verhaal betekend dat je omringt wordt door de vrouwelijke energie. Je verlangt naar innerlijke vrijheid en rust. De zeemeermin staan in nauw contact met de Waterengelen, de dolfijnen, walvissen en de Moeder Aarde. Ze helpen je mee om weer te aarden, je fladdert teveel van hier naar daar. De wereld van de zeemeermin ligt in de Waterwerelden van de Hemel. 


Ziel

Zuigeling Ziel

De les die wij als Zuigelingen Ziel gaan leren is het fysiek overleven in deze nieuwe wereld. We gaan voor het eerst incarneren en we schrikken ons rot als wij hier op Aarde geboren worden. We hebben een heerlijk warm klimaat uitgekozen, eten is overal om ons heen te vinden en we kunnen heel veel leren van de oudere zielen om ons heen. Maar we zijn best een beetje bang. De gevaarlijke dieren zien ons als prooi en ook de insecten weten ons te vinden. Alles duit erop dat we als individu in een lichaam moet leren te overleven. We hebben als Zuigeling Ziel zo’n 60 a 70 levens nodig. We komen rechtstreeks van de Bron en we voelen ons sterk verbonden me onze collega-zielen. Wij als Zuigelingen Zielen vermijden de westerse werelden en je vind ons als Zuigelingen Ziel vooral in afgelegen gebieden zoals de Amazone gebieden en Centraal Afrika. We leren als Zuigeling Ziel hoe we ons moeten redden en net als wij ons veilig voelen en weten hoe wij moeten overleven in het oerwoud, zijn we klaar om over te gaan naar Baby Ziel.  

 

Baby Ziel

Baby Zielen staat voor maatschappelijk overleven.

Als Baby Zielen houden we nog steeds van de groepssfeer.

We hebben structuur om ons heen nodig en vinden het fijn dat iemand anders zegt wat we moeten doen. We vinden het fijn om in kleine gemeenschappen te leven met strenge regels, zodat iedereen weet wat er van hem/haar verlangt wordt. De ‘Amish’ zijn hier een goed voorbeeld van. We proberen netjes op het rechte pad te blijven, maar stel dat ze iets vreselijk doen, dan geven we iemand anders de schuld. We kunnen nog niet zo goed omgaan met persoonlijke verantwoordelijkheid. Voor een hele Baby Ziel cyclus zijn er 30 tot 40 levens voor nodig.

Wij als Baby Zielen creëren de structuren van de samenleving.

 

Jonge Zielen

Jonge Zielen staat voor materieel overleven. We hebben in vorige levens als Baby Ziel geleerd hoe de maatschappij in elkaar zit en nu willen wij er alles uithalen wat er in zit. Het doel als Jonge Ziel is om het helemaal te maken. Wij als Jonge Ziel gaat er helemaal alleen voor. Gezamenlijk of groepsverband kennen we niet, nee wij denken alleen maar aan ik, ik en nog eens ik. We vinden het fijn om in grote huizen te wonen, een goede baan te hebben, dure auto voor de deur, merkkleding enz. enz. we zijn nu heel ver van de Bron verwijderd en spiritualiteit betekend helemaal niets voor ons. Wij als Jonge Ziel gaat voor het grote geld, de roem en de macht. We willen er voornamelijk er jong en aantrekkelijk uit blijven zien en oud worden willen we niet. Wij als jonge Ziel hebben ongeveer 15 tot 25 levens nodig om door deze school heen te worstelen.

 

Volwassen Ziel

Volwassen ziel staat voor emotioneel overleven. Aan het eind van de Jonge Zielen cyclus begint er iets te knagen, we missen iets. Zodra we in de Volwassen Ziel cyclus zijn, gaan we meer in onszelf naar binnen om te onderzoeken wie we nu werkelijk zijn.

We vragen ons af of er leven is op de sterren en we houden ons bezig met het milieu. We lijken een beetje op de Flower Power periode van de jaren 60 in de vorige eeuw. We ontdekken opeens dat onze emoties naar buiten komen en dat de grenzen tussen de mensen wegvallen en plotseling is het duidelijk dat iedereen gevoelens heeft en dat deze gevoelens interessant en onvermijdelijk zijn. Het zorgt voor innerlijke onrust. Het materiële bestaan is minder belangrijk geworden en de interesse gaat meer naar literatuur, kust en filosofie en we gaan de alternatieve kant op. Voor een Volwassen Ziel cyclus heb je ongeveer 20 levens voor nodig.

 

Oude Ziel

Oude Ziel staat voor spiritueel overleven. En dan uitgeput door al die levens vol met emoties trekken wij ons omhoog uit de put.

We houden ons bezig met spiritualiteit, meditatie en bewustzijn.

We trekken ons eigenlijk niets aan wat anderen van ons vinden. We weten dat we onze lessen aan het afwikkelen zijn en we beginnen al vast naar de uitgang te lopen. We voorkomen nieuwe karma, terwijl we druk zijn om oude karma af te werken. Wij als Oude Zielen groeien pas rond onze 36ste jaar tot Oude Ziels bewustzijn.

 

Een Jonge Ziel echtpaar krijgt een Oude Ziel kind. Het Oude Ziel kind is gewoon niet geïnteresseerd in een goede opleiding en een belangrijke baan en de ouders begrijpen hun kind niet. De Oude Ziel kind is wel dol op studeren, maar alleen dingen die bijdragen in het innerlijke groei. De cyclus van de Oude Ziel kun je kort maar ook lang overdoen. Zo kan er iemand er 4 of 5 jaar overdoen, maar kan er ook 30 of 40 levens overdoen. Dat is de keuze die wij mogen maken. Een Oude Ziel kan er dus voor kiezen om vele levens terug te komen als energetisch voorbeeld en leraar en zijn eigen promotie tot Transcendente Ziel uitstellen.

 

Er zijn gemiddeld zo’n 180 levens nodig voor het hele traject op Aarde, maar er zijn uitschieters van met zo weinig als 35 levens tot 400 levens. Een oude ziel die nog maar drie jaar oud is, is op dat moment ook gewoon een peuter van drie jaar oud dat gelijk loopt met de zielen cyclus Zuigeling Ziel. Wij als ziel doen alle fases nog een dunnetjes over.  We zijn weer even Baby, Jonge, Volwassen Ziel en rond ongeveer de 30ste levensjaar ga je verder als Oude Ziel. Dat is ook de reden dat echtparen bij elkaar weg gaan. Ze hebben elkaar ontmoet rond hun 20ste en de één is een Jonge Ziel en de ander een Oude Ziel. Maar op dat moment kunnen ze heel goed met elkaar overweg. De Oude ziel zit namelijk nog in de Jonge Zielen face. Maar langzaamaan gaat ieder zijn kant op. Hij is ambitieus, wil een mooie auto voor de deur en hij wil geld en succes en de Oude ziel hoeft dat allemaal niet meer. Ja toen ze elkaar tegen kwamen wel, maar nu is ze een volwassen ziel en zal spoedig ook deze face verlaten en hem verlaten omdat het niet meer past. Ze gaan dan de laatste resten karma die er nog over is opruimen en hun leven is zeer ingewikkeld en rumoerig. Het lijkt wel of ze meerdere levens in één leven drukken.

 

 

 


Zwaard

De zwaard dan ben jij zeker een persoon die moed heeft en een scherpe tong. De zwaard staat voor je kracht, je wilskracht en je ambitie. Je hebt een onderscheidend vermogen en je vertegenwoordigt de mannelijke kracht.

Een andere uitleg kan wezen dat je zeer onzeker bent. Je bent bang en daarom sta je altijd klaar om te vechten.

Vecht je met een zwaard, dan wijst dat op moed. Je bent een dapper persoon.

Komt Lort Michael voor in je verhaal, dan ben je er klaar voor om koorden die nog aan jou vast zitten te doorbreken. Hij helpt jou daar bij als jij hem aanroept.

 

 


Zonnebloem

Zie je zonnebloemen in je verhaal dan wil dit zeggen dat jij je richt op dingen die jou energie geven, die positief zijn en je spirituele groei ondersteunen. Jij mag stalen met je energie, talenten en de gave ontwikkelen om andere ook te laten stralen. Jij bent een zonnebloem, en de zonnebloem kent vele zaden, wat is jouw zielenmissie??


Zomerland

Ben je in Zomerland dan ben je op een speciale plek. Dit is de plek waar kinderen heen gaan in hun dromen en als ze niet langer op Aarde hoeven te zijn. Zomerland is leuk.

In Zomerland zijn de Engelen die helpen en een heel oud vrouwtje dat naar de kinderen luistert. Ze geeft raad en ze zal je verwennen met haar eigen gemaakte limonade en koekjes. In zomerland is van alle te doen. Zo is daar een pretpark, en kun je naar de dierenwereld wandelen, maar er is zoveel meer, wat wij nog niet mogen weten. Maar om daar even weer terug te mogen is heerlijk!  


Zuilen

Zuilen staan voor hoger bewustzijn.

Soms kom je in mijn verhaal zuilen tegen die tot aan het universum reiken, je kunt het eind er niet van zien.

Net als jouw spirituele weg, je moet het ondergaan en vertrouwen hebben in het goddelijke.

 

Heb vertrouwen in het goddelijke, je bent een schakel van het geheel.