Korte mijmer verhaaltjes


De ongeduldige Ekster.

 

Daar zit hij dan heel stoer op het tuinhek.

Zijn kleuren zwart en wit met zijn prachtige parelmoer blauwe glans en hij wacht.

Hij wacht tot ik naar buiten kom en hem zijn dagelijkse traktatie geef. De ene dag geef ik hem wat pinda’s, de andere dag een hand vol walnoten, maar vandaag krijgt hij popcorn.

Iets wat hij heerlijk vind!

Hij is ongeduldig, hij heeft vandaag niet zoveel zin in wachten en hij vliegt van het hek weg.

Maar ik heb hem allang gezien en zijn ongeduld siert hem.

De popcorn staat af te koelen en ik weet, dat zodra het op de voedertafel ligt, het feest zal worden.

Niet alleen voor de Ekster die nu op het dak zit en naar beneden kijkt, maar ook voor de mussen die wel met zijn vijftigen ineens op de voedertafel zullen afstuiven.

 

 

De Ekster zit nu weer op het hek zijn buik vol en hij wast zijn verenpracht. Morgen zal hij weer op het hek zitten en wachten…..


Een zomer voorbij

 

De zon schijnt, ik zit aan de buitentafel en kijk om me heen.

Het is één van de laatste zomerse dagen in dit najaar.

De vlinders hebben geen idee dat het morgen een herfstachtige dag zal worden. Ze weten niet dat het morgen gaat regenen en waaien. Nee, ze vliegen op hun natuurlijke wijze van bloem naar bloem.

 

Ik kijk weer om me heen. De Limburgse heuvels zijn van een wonderlijke schoonheid , gezien door mijn ogen. De verschillende kleuren groen zijn overweldigend in deze felle zon. Een groep mussen pikken nog de laatste kruimels brood van de voedertafel, om dan ineens weer weg te vliegen.

 

Op de muur langs de rand van de tuin, groeien prachtige paarse bloemen. Ik zou ze in een vaas kunnen zetten, maar het idee dat alle bijen en hommels dan geen voedsel meer hebben, weerhoud mij daarvan.

 

 

De zonnebloemen staan nog steeds te pronken in het felle zonlicht. En zo nu en dan zitten er vogeltjes in, om de pitten eruit te eten. Ik zucht….. morgen zal het herfst zijn, weer een zomer voorbij. 


Gastenboek

Commentaren: 1
  • #1

    Rosie (zaterdag, 07 augustus 2021 13:06)

    Wat leuke verhalen, je ziet de heuvels en het groen oor je. Tenminste als je uit Limburg bent